середа, 18 вересня 2013 12:22

Компартія відмовляється голосувати за закон про "обрізання" фракцій

Компартія відмовляється голосувати за закон про "обрізання" фракцій
Лідер Компартії Петро Симоненко. Фото: www.segodnya.ua

Компартія не підтримуватиме законопроект регіонала Володимира Макеєнка щодо зниження кількості депутатів для формування депутатської групи чи фракції.

Про це в коментарі Gazeta.ua сказав комуніст Спірідон Кілінкаров.

За його словами парламент взагалі не підтримає цю ініціативу партії регіонів, тому вона не назбирає необхідних 226 голосів.

"Тому що насправді всі розуміють навіщо потрібно зниження цього бар'єру — переманювати окремих народних депутатів, брати "військовополонених" з іншого табору, формувати такі політичні групи для лобіювання власних інтересів. Сьогодні ж зібрати їх достатньо складно. Є 32 людини із власними амбіціями та баченнями. Тому треба знизити до 15 депутатів, а потім пропонуватимуть взагалі до 10. Це все інструменти, які хоче отримати влада для прийняття необхідних їй рішень", - наголосив нардеп

Кілінкаров вважає, що опозиція не підтримає цей проект закону, тому що він направлений проти неї.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Регіонали" поки не будуть переформатовувати парламент

"Парламент має працювати згідно того рішення, яке ухвалив український народ. Люди проголосували — у парламенті сформувалися фракції. Потім ми розподілили комітети. А тепер "Регіони" хочуть сформувати ще одну групу на правах фракції, а потім поставити питання про перерозподіл комітетів. Це багатокрокова комбінація, яка направлена на посилення впливу однієї політичної сили. Але цього не буде", - наголосив політик.

В той же час комуніст припускає, що регіонали і надалі педалюватимуть цю тему — будуть тиснути на мажоритарників, або щось обіцяти тільки аби ті проголосували за законопроект.

Зараз ви читаєте новину «Компартія відмовляється голосувати за закон про "обрізання" фракцій». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

13

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути