пʼятниця, 29 квітня 2011 12:21

Компартія відхрещується від радянського 1 травня

Компартія відхрещується від радянського 1 травня

ВО "Свобода" дуже погано знає історію, тому не знає, що 1 травня не є радянським святом.

Як повідомила прес-служба Компартії, про це в рамках експертного опитування "Чи потрібно скасувати 1 травня як державне свято?" заявив народний депутат від КПУ Сергій Храпов.

"Перше - "Свобода" дуже погано знає історію. 1 Травня - це не радянське свято, воно з'явивилось до утворення СРСР. Це свято відзначається в усьому світі. 1 травня в Європі та Америці робочі виходять на площі. Вони борються з капіталом і за свої права. 1 Травня - антикапіталістичне свято", - уточнив комуніст.

"Друге - це дуже нерозумно чути такі заяви від "Свободи". Так, вони розіслали директиви про те, що 1 травня вони будуть проводити антикапіталістичні мітинги під червоно-чорними прапорами. Це, безсумнівно, є для України загрозою встановлення нацизму. Подібна ситуація була в Німеччині у 1930-х роках", - сказав Храпов.

Слід зазначити, що 1 травня 1886 року соціалістичні, комуністичні та анархічні організації США та Канади влаштували низку мітингів і демонстрацій. Маніфестації часто супроводжувалися перестрілкою між поліцією та маніфестантами. За звинуваченням в організації вибуху на одному з мітингів четверо робітників-анархістів були засуджені до повішення. Саме в пам'ять про страчених Паризький конгрес II Інтернаціоналу (липень 1889 року) оголосив 1 травня Днем солідарності робітників усього світу і запропонував щорічно відзначати його демонстраціями із соціальними вимогами.

Також варто зауважити, що у квітні 1941 року учасники ІІ Великого Збору Організації українських націоналістів (ОУН) прийняли окрему постанову: "Організація уживає свойого окремого організаційного прапора чорної і червоної краски".

Під червоно-чорним стягом Українська повстанська армія (УПА) воювала під час та після Другої світової війни за незалежність України проти нацистської та радянської влад.

Зараз ви читаєте новину «Компартія відхрещується від радянського 1 травня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути