Ексклюзиви
середа, 03 жовтня 2012 17:48

Комітет зі свободи слова пояснить Журавському, що таке наклеп

Комітет зі свободи слова пояснить Журавському, що таке наклеп
Юрій Стець хоче, щоби на засідання комітету прийшло не менше журналістів, ніж було на мітингу. Фото: molbuk.ua

Комітет з питань свободи слова та інформації збереться, щоби розглянути скаргу народного депутата від Партії регіонів Віталія Журавського щодо розповсюдження деякими телеканалами "недостовірної інформації" про себе.

Про це Gazeta.ua розповів народний депутат, голова комітету з питань свободи слова та інформації Юрій Стець, коментуючи відповідну скаргу "регіонала".

"Я обов'язково виконаю вимоги Журавського, зберу комітет найближчим часом — у понеділок, або вівторок. Я дуже сподіваюся, що прийде сам Журавський. Так само, думаю, прийдуть і журналісти в не меншій кількості, ніж їх було на мітингу", - наголосив він.

Стець пояснив, що на комітеті Журавському спробують вкотре пояснити різницю між журналістською роботою та наклепом.

"Сам пан Журавський насправді не зрозумів самої суті своєї помилки. Суть його помилки заключається в тому, що різниця між тим, про що пишуть і говорять журналісти, і тим, що він вважає наклепом, така сама як між людьми, які бігали за динозаврами задля прогодування і тим, де ми зараз живемо. Тому що він просто не розуміє різницю. Йому ще раз треба це пояснити", - переконаний політик.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чорновіл: Закон про наклеп був внесений, аби відволікти увагу суспільства

Стець також додав, що Журавський був нещирий у своєму бажання відкликати свій скандальний законопроект, який вводив би кримінальну відповідальність за наклеп.

"Мене лякає те, що якби вчора було прийнято закон про наклеп, то це автоматично означало б, що в його зверненні до комітету була б присутня не стаття цивільного кодексу, а стаття кримінального кодексу, про яку йшлося. І за фактом претензії до журналістів телеканалу 1+1 і "5 каналу" стосувалися б саме зони кримінальної відповідальності. Тому, я думаю, що всі його вчорашні заяви були нещирими", - підкреслив Стець.

Віталій Журавський сьогодні, 3 жовтня, звернувся до профільного комітету з вимогою розібратися із розповсюдженням "недостовірної інформація" на 1+1 та "5 каналу".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Влада купила і продала козу — політолог про закон про "наклеп"

Нагадаємо, вчора Верховна Рада відкликала законопроект, який передбачає кримінальну відповідальність за наклеп, автором якого є Журавський. Постанову про відкликання власного проекту закону вніс сам нардеп, мовляв, після розмови з президентом Віктором Януковичем.  "Шановні журналісти! Ми з вами провели два тижні дискусій, в результаті з'явився мій проект постанови. Я дякую народним депутатам, що вони мене підтримали, питання зняте з порядку денного. Крапка", - заявляв він вчора.

Водночас, деякі народні депутати від Партії регіонів не виключають, що до законопроекту повернуться після виборів.

Зараз ви читаєте новину «Комітет зі свободи слова пояснить Журавському, що таке наклеп ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

14

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути