вівторок, 02 жовтня 2012 16:12

Янукович вирішив відтягнути "наклеп", щоби зняти одну з ліній напруг перед виборами - нардеп

Янукович вирішив відтягнути "наклеп", щоби зняти одну з ліній напруг перед виборами - нардеп
Олександр Сочка: Воля більшості в ВР - це воля президента. Фото: tvi.ua

Законопроект про наклеп є продовженням курсу президента на згортання демократії, але перед виборами Віктор Янукович вирішив зняти напругу щодо цього.

Про це у коментарі Gazeta.ua сказав народний депутат Олександр Сочка.

Він переконаний, що парламентська більшість проголосувала за відкликання законопроекту Віталія Журавського про наклеп за наказом Януковича: "Більшість як самостійна політична сила у Верховній Раді відсутня. В принципі, як і відсутній весь парламент. Особливо в передвиборній період парламент, на превеликий жаль, перестав виконувати покладені на нього функції. Тому воля більшості сьогодні — це була, насправді, воля президента. І це ми бачимо по заявам Януковича, які він зробив кілька днів тому, що він начебто звернувся до Журавського і запропонував йому відкликати той законопроект".

Водночас, парламентар переконаний, що цей законопроект виник, бо політика Януковича спрямована на утиски будь-яких проявів громадянського суспільства.

"Спочатку було суттєво послаблено опозицію, коли посадили її лідера Тимошенко. Опозицію змусили ходити по судам, прокуратурі, міліції. Далі добралися до журналістів, оскільки вони є активною частиною суспільства і теж розповідають про діяльність влади. Тому сьогодні більшість знову таки виконала волю президента, для якого, мабуть, важливо було напередодні виборів зняти одну з ліній напруг, яких у нього і так є достатньо", - підкреслив Сочка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Розіп'яті на колючому дроті газети і гільйотина - журналісти під Радою вимагали скасувати "наклеп"

Він також наголосив, що опозиція також взяла участь у голосуванні за відкликання законопроекту про наклеп, оскільки це її принципова позиція — не допустити ухвалення цього законопроекту.

"Ми вважаємо, що він є злочинним по відношенню до України, до демократії, до журналістів і взагалі до людей", - пояснив нардеп.

Сочка запевнив, що після виборів Партія регіонів знову спробує проштовхнути цей законопроект. "Я можу посилатися на пряму достатньо категоричну заяву Сергія Ківалова, який прямим текстом заявив про те, що після виборів парламент повернеться до цього законопроекту. Знаючи про те, що Сергій Ківалов є одним із провідних "правників" Партії регіонів і людина, яка вносить законодавчі ініціативи особливого характеру за дорученням керівництва ПР і очевидно самого Януковича, в тому числі і "мовний" законопроект, я думаю, що ця людина знає, про що вона говорить", - підкреслив депутат.

Він додав: "Для журналістів це може означати пряму засторогу до того, щоби сьогодні особливо не розслаблятися, бо настане момент, коли Партія регіонів спитає у кожного журналіста: "Що ви написали?".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Закон про наклеп не має права на існування — Кужель

Сочка підкреслив, що партія влади вже активно фальсифікує вибори, аби мати у наступній ВР таку більшість, яка дозволить ухвалювати будь-які закони, які "продовжать курс Януковича на згортання демократії в Україні".

Зараз ви читаєте новину «Янукович вирішив відтягнути "наклеп", щоби зняти одну з ліній напруг перед виборами - нардеп». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути