Ексклюзиви
понеділок, 05 лютого 2018 16:04

Комітет схвалив доларового мільйонера на керівника Нацбанку

Комітет Верховної Ради з питань фінансової політики і банківської діяльності рекомендував парламенту призначити на посаду керівника Нацбанку виконувача обов'язків глави НБУ Якова Смолія.

Про це повідомив заступник голови комітету Михайло Довбенко, передає "РБК-Україна".

Рішення ухвалили на закритому засіданні комітету 5 лютого. На ньому члени комітету заслухали Смолія.

"Підтримали проект постанови, внесений президентом, про позитивне голосування за Якова Смолія у сесійній залі", - сказав Довбенко.

Разом із тим комітет рекомендував Раді звільнити Валерію Гонтареву з посади глави НБУ.

Автор: УНІАН
  Голосування за призначення нового керівника НБУ може відбутися на наступному пленарному тижні
Голосування за призначення нового керівника НБУ може відбутися на наступному пленарному тижні

56-річний Яків Смолій - один із найбагатших топ-чиновників країни. 2015 року на банківських рахунках мав $98,7 млн. За 2016-й отримав 1,8 млн грн зарплати. Володіє чотирма і має у спільному користуванні три земельні ділянки. Є співвласником 12 офісів, одного будинку й фізкультурно-оздоровчого комплексу в селі Погреби під Києвом, апартаментів в окупованому Севастополі. Задекларував машину для гольфа і гідроцикл.

Яків Смолій із 1991 року працював у комп'ютерному відділі Тернопільського обласного управління НБУ. Із 1994 до 2005-го — в банку "Аваль". Потім створив із партнерами банк "Престиж". Працював у наглядових радах страхових компаній. Займався молочним бізнесом. Із квітня 2014 року — заступник голови Нацбанку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гонтарева готова постати перед нардепами - Луценко

18 січня президент Петро Порошенко вніс у парламент проект постанови про звільнення Валерії Гонтаревої з посади голови НБУ. Також президент подав проект постанови про призначення Якова Смолія на посаду голови Національного банку України.

Гонтарева подала президентові заяву про відставку з 10 травня 2017 року за власним бажанням. Із 8 серпня до 26 вересня Гонтарева перебувала в оплачуваній відпустці. З 26 вересня вона продовжила перебувати у відпустці за свій рахунок до затвердження її відставки. Виконувати обов'язки глави НБУ призначили її першого заступника Якова Смолія.

Зараз ви читаєте новину «Комітет схвалив доларового мільйонера на керівника Нацбанку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути