Ексклюзиви
неділя, 28 травня 2017 19:48

Колишній топ-керівник банку привідкрив завісу перевірок на поліграфі

  Дмитро Дубілет під час роботи у Приватбанку проходить перевірку на поліграфі. Фото: Facebook
Дмитро Дубілет під час роботи у Приватбанку проходить перевірку на поліграфі. Фото: Facebook

Поліграф є дієвим механізмом проти корупції. Про це в інтерв'ю Gazeta.ua розповів колишній ІТ-директор Приватбанку Дмитро Дубілет.

"У нашій країні тяжка радянська спадщина. Люди обманюють роботодавців. Це часто проявляється в дрібницях. З другого боку - часто беруть відкати. Наприклад, галузь ІТ славиться ними. Часто директори або спеціалісти, які приймають рішення про закупівлі, вступають у таємну змову з постачальниками. Кажуть, давайте підвищимо ціну на 10 відсотків і 5 із них ви отримаєте собі в кишеню. Те ж - у маркетингу з розміщенням реклами.

У банках, наприклад, багато кредитних рішень приймають на відкатах. Особливо в державних. Якщо компанії хочуть дешевий кредит, легше просто корумпувати якогось банкіра, аби він прийняв це рішення. Наші співробітники працювали у таких ризикових зонах. Тому абсолютно всі від заступника голови правління до касира регулярно проходили поліграф. Коли його впровадили, багато голів полетіло: і директори філіалів, і керівники ІТ-департаментів", - каже експерт.

Сам Дмитро Дубілет пройшов перевірку на успішно.

"Поліграф - складний інструмент. Є достатньо простіших рішень, які ще не застосовують у нашій державі для запобігання корупції. Зокрема, ті самі інформаційні технології. Можна перевіряти чиновника на детекторі брехні, а можна зробити так, аби бізнесмен взагалі з ним не перетинався. Тоді корупційний ризик зникає", - говорить Дубілет.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Розробник Приват24 розповів про нову справу

Повний текст інтерв'ю з Дмитром Дубілетом читайте на Gazeta.ua.

Зараз ви читаєте новину «Колишній топ-керівник банку привідкрив завісу перевірок на поліграфі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути