пʼятниця, 12 березня 2021 21:38

Коли вирішувалась доля Харківських угод - Зеленський виступав перед Януковичем та Медведєвим

Коли вирішувалась доля Харківських угод - Зеленський виступав перед Януковичем та Медведєвим
Ар'єв нагадав, що Зеленський 2010-го не протестував проти Харківських угод. Фото: Reuters

Під час ратифікації Харківських угод навесні 2010 року теперішній президент України Володимир Зеленський виступав перед експрезидентом Віктором Януковичем та 3-м президентом Росії Дмитром Медведєвим.

"Зараз в офісі президента і його приватній блогосфері раптом взялися активно з'ясовувати хто чим займався під час ратифікації Харківських угод навесні 2010 року. Зеленський після скандальної ратифікації злочинних домовленостей виступав перед президентами України та РФ Януковичем і Медведевим, які слухали найнятого коміка в банних халатах", - написав у Facebook політик Володимир Ар'єв.

Зеленський сам розповів про це в інтерв'ю журналісту Дмитру Гордону.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський зробив інформаційний удар по кількох персонах

"Напевно, тоді він не дуже зважав на прислів'я про язика і ворога, тому описав усе в деталях. Це було 17 травня 2010 року під Києвом", - додав він.

Наступного дня Янукович з Медведєвим заявили про співпрацю у Чорноморському регіоні. Вона почалася з обміну газової знижки на перебування в Криму Чорноморського флоту до 2042 року. РФ після цього почала нарощувати свій військовий контингент на півострові.

Рада національної безпеки й оборони доручила СБУ перевірити ратифікацію 236 народними депутатами Харківських угод 2010 року.

Майже 11 років тому, 21 квітня 2010-го, колишній президент України, якого Верховна Рада позбавила цього звання, Віктор Янукович у Харкові та президент Російської Федерації Дмитро Медведєв підписали угоду, за якою термін перебування Чорноморського флоту РФ у Севастополі подовжили з 2017-го до 2042 року з автоматичним продовженням на 5 років.

Зараз ви читаєте новину «Коли вирішувалась доля Харківських угод - Зеленський виступав перед Януковичем та Медведєвим». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути