неділя, 30 жовтня 2011 14:35

Колесніков: "Головна помилка Львова - будувати стадіон так далеко від міста"

Колесніков: "Головна помилка Львова - будувати стадіон так далеко від міста"

Віце-прем'єр - міністр інфраструктури України Борис Колесніков повідомив, що будівництво стадіону "Львів Арена" було повністю профінансовано з державного бюджету.

"100% взяв на себе держбюджет. Та й звідки Львів міг взяти гроші на фінансування, коли у нього самого дотаційний бюджет?! Це була чиста авантюра. Вони обіцяли випустити облігації, які повинні були забезпечити фінансування, але, по-моєму, так їх і не випустили", - сказав Колесніков, пише газета "Сегодня".

"Але це не головна їх помилка, все-таки гроші знайшли. Головною помилкою було будувати стадіон так далеко від міста - адже довелося тягнути кілометри магістралей! Тепер там, навколо стадіону, можна ціле місто побудувати - всі магістралі вже протягнуті", - вказав віце -прем'єр.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: За день до відкриття "Арена Львів" нагадує будівельний майданчик

"Коли зараз починають порівнювати стадіони й казати, що от, наприклад, у Варшаві стадіон вийшов дорожче, але там же будували новий, а не реконструювали старий, - хочеться відповісти: а ви розумієте, про що говорите?! Корінна реконструкція завжди виходить дорожче і затратніше за часом! У проекті "Олімпійського" було відновлення бетону 1968 року - нормальна людина могла таке спланувати?! І судіть самі, що легше - залити новий бетон, як у Львові, або відновлювати старий? Думаю, відповідь очевидна", - пояснив міністр.

Як повідомлялося, стадіон "Львів Арена" розрахований на 34 тис 915 осіб. Загальна вартість проекту - 2 млрд 287 млн ??грн.

Нагадаємо, на 15 листопада поточного року на "Львів-Арені" заплановано проведення першого футбольного матчу між національними збірними України та Австрії.

Зараз ви читаєте новину «Колесніков: "Головна помилка Львова - будувати стадіон так далеко від міста"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути