четвер, 25 липня 2013 10:42

Колесніченко вимагає боротися з американскими спецслужбами

Колесніченко вимагає боротися з американскими спецслужбами
Вадим Колесніченко. Фото: glagol.in.ua

Народний депутат Вадим Колесніченко запропонував створити тимчасову слідчу комісію (ТСК), яка повинна виявляти загрози для нацбезпеки країни від шпигунських програм спецслужб США.

Одним із завдань ТСК буде витребування у уряду США списку всієї отриманої таким чином інформації, повідомляє видання "Комерсант"

"Всі наші технології побудовані на мікросхемах, які нам передають США, тому всі наші персональні дані давно вже на столі у спецслужб Америки", - запевнив "Комерсант" автор документа народний депутат від Партії регіонів Вадим Колесніченко.

Крім офіційних запитів у вітчизняні держструктури, він заявив про необхідність "зажадати у США надати перелік інформації, яку вони у нас скачували".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Колесніченко пропонує штрафувати тих, хто на масові акції одягає маски

Найбільшу тривогу у Вадима Колесніченка викликає безпека бази даних українських виборців.

"Ми вважаємо її закритою і захищеною. Але, виявляється, туди можна поникнути і організувати провокацію, а потім до нас приїжджають псевдоспостерігачі і починають вказувати на порушення!" - Зазначив нардеп. Наслідками такого втручання Колесніченко назвав народні хвилювання.

Тим часом фахівці ініціативу Вадима Колесніченка сприйняли скептично. На думку глави підкомітету інформаційної безпеки парламентського комітету з питань нацбезпеки і оборони Івана Стойка ("Батьківщина"), "у нас багато фахівців, які розбираються в цих питаннях краще, ніж Вадим Колесніченко": "Вся система захисту розроблена фахівцями наших спецслужб і СБУ, і ніякої там Америки немає!"

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Колесніченко має сидіти в тюрмі, а не в парламенті - Чорновіл

Нагадаємо, на сайті Верховної ради вчора було зареєстровано постанову про створення ТСК для визначення рівня загрози національній безпеці країни від програм по збору і пошуку даних, що використовуються спецслужбами США. Якщо документ підтримають у парламенті, протягом року ТСК буде визначати "больові точки" у захисті різних баз даних.

Зараз ви читаєте новину «Колесніченко вимагає боротися з американскими спецслужбами ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

52

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути