середа, 17 липня 2013 15:48

Колесніченко пропонує штрафувати тих, хто на масові акції одягає маски

Колесніченко пропонує штрафувати тих, хто на масові акції одягає маски
Вадим Колесніченко. Фото: ru.golos.ua

Народний депутат від фракції Партії регіонів Вадим Колесніченко пропонує штрафувати учасників політичних та громадських акцій, що приховують свої обличчя під масками.

"Суть законопроекту дуже проста - якщо людина хоче висловлювати свій протест і хоче це робити у законному порядку, йому немає необхідності ховати своє обличчя. Якщо ж він приходить в масці на такі заходи, значить, він свідомо готує провокації і свідомо переконаний, що він порушує закон ", - розповів Колесніченко.

На його думку суть законопроекту у тому, щоб посилити заходи протидії екстремістської діяльності.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Колесніченко має сидіти в тюрмі, а не в парламенті - Чорновіл

"Таким чином, він (людина в масці - ред.) провокує масові заворушення, провокує законослухняних громадян на порушення закону і при цьому заздалегідь знає, що він сховається від відповідальності", - сказав депутат.

Колесніченко додав, що загальновідомо і про існування певних груп людей, які займаються провокаціями під час масових акцій за певну плату.

"Люди, що приховують свої обличчя під час масових акцій, повинні затримуватися і штрафуватися в установленому законом порядку за порушення порядку проведення масових заходів", - пояснив депутат.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Колєсніченко відповів Фаріон: Якби це не було звернення нардепа - послав би на три букви

Колесніченко зазначив, що пропонує поки штрафувати таких учасників акцій, але не виключив посилення заходів покарання в разі повторення таких дій учасниками акцій протесту.

За його словами, поява законопроекту не пов'язано з нинішніми акціями протестів і штурмами районних відділень міліції в різних регіонах країни. Депутат зазначив, що цей законопроект був зареєстрований їм ще три роки тому і тепер він лише перереєстрував документ у парламенті нового скликання.

Зараз ви читаєте новину «Колесніченко пропонує штрафувати тих, хто на масові акції одягає маски». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

140

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути