середа, 04 травня 2011 14:52

Колесніченко готовий пошити червоні прапори для заходу України

Колесніченко готовий пошити червоні прапори для заходу України

Член парламентської фракції Партії регіонів Вадим Колесніченко запропонував усім органам влади та місцевим радам Західної України, кому не вистачає коштів на прапор перемоги, оперативно і невідкладно сформувати заявку на його ім'я про необхідну кількість копій прапора. Він готовий виділити для них гроші.

Як повідомила прес-служба Партії регіонів, Колесніченко заявив, що висловлювання низки опозиційних політиків про нібито відсутність у бюджеті необхідних коштів для закупівлі копій прапора перемоги є "спекуляціями, які переслідують мету перешкодити гідного вшанування ветеранів Великої Вітчизняної війни".

"В останні дні кілька опозиційних партій і політиків розкручують тему про те, що в них, у підконтрольних їм органах влади та місцевих рад Західної України немає грошей на виготовлення копії прапора перемоги... Зрозуміло, що все це робиться з єдиною метою - перешкодити гідному вшануванню українських ветеранів та українського народу-переможця у Великій Вітчизняній війні; увічненню пам'яті мільйонів жертв націонал-соціалістичного режиму фашистської Німеччини", - зазначив "регіонал".

У зв'язку з цим народний депутат запропонував усім, кому не вистачає коштів на прапор перемоги, сформувати заявку на його ім'я про необхідну кількість копій прапора. За його словами, найближчим часом всі заявки будуть розглянуті і задоволені на безкоштовній основі, "в якості донорської допомоги з метою розміщення прапора перемоги поряд з державним прапором на державних установах".

При цьому Колесніченко підкреслив, що необхідні кошти на купівлю прапорів будуть виділені з його особистої зарплати, а також зарплати інших народних депутатів України - членів парламентської фракції Партії регіонів.

Нагадаємо, 21 квітня Верховна Рада Україна врегулювала питання використання копії прапора Перемоги під час святкування 9 травня.

Відповідно до закону, прапор Перемоги може підніматися на флагштоках поряд з Державним прапором України. Законом встановлюється порядок офіційного використання прапора Перемоги. Прапор Перемоги трактується в документі як "символ перемоги радянського народу, його армії і флоту над фашистською Німеччиною в роки Великої Вітчизняної війни".

Відповідно до закону, зовнішній вигляд копій прапора Перемоги має відповідати вигляду штурмового прапора 150-ої ордену Кутузова другого ступеня Ідрицької стрілецької дивізії.

Зараз ви читаєте новину «Колесніченко готовий пошити червоні прапори для заходу України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

16

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути