вівторок, 13 листопада 2012 09:50

Клюєв заявляє, що євроінтеграція України залишається пріоритетом зовнішньої політики країни

Клюєв заявляє, що євроінтеграція України залишається пріоритетом зовнішньої політики країни
Фото: lifedon.com.ua

У Верховній Раді сьомого скликання буде працювати конституційна більшість парламентаріїв, які виступають за зближення України з ЄС, тому євроінтеграція залишається пріоритетом зовнішньої політики країни.

Про це заявив секретар Ради національної безпеки і оборони (РНБО) України Андрій Клюєв.

За його словами, враховуючи консенсус в цьому питанні, українська влада розраховує на якнайшвидше підписання Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом, включаючи створення зони вільної торгівлі, яке здатне дати потужний імпульс розвитку двосторонніх відносин. "Незмінність курсу євроінтеграції підтвердили результати парламентських виборів. Позиція української влади в цьому питанні монолітна: наша країна є невід'ємною частиною європейської цивілізації", - сказав Клюєв.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україну ганьблять всі люди, які йшли на вибори по тих 5-ти округах - Герман

У той же час, відзначив він, для України важливо, щоб у цьому процесі були повноцінно враховані національні інтереси нашої країни. Секретар українського РНБО зазначив, що Україна розраховує на підтримку своєї позиції в діалозі з Євросоюзом з боку ряду держав, в першу чергу, Польщі.

"Українсько-польські відносини є, мабуть, найбільш ефективним прикладом" роботи над помилками "в міждержавних відносинах. Хоча в історії наших народів були непрості і навіть трагічні моменти, сьогодні партнерство Києва і Варшави є прикладом ефективної співпраці між європейськими державами. Ми не просто знаходимо взаєморозуміння з ключових питань, але і забезпечуємо стабільність в Центральній та Східній Європі", - сказав Клюєв.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українці мають пишатися своєю мовою, якщо хочуть стати частиною Європи

У той же час секретар РНБО підкреслив, що паралельно процесу євроінтеграції Україна продовжить поглиблення взаємовигідного співробітництва, в першу чергу в економічній сфері з іншими державами та інтеграційними об'єднаннями. Він уточнив, що мова йде про Росію, США, Китай.

Зараз ви читаєте новину «Клюєв заявляє, що євроінтеграція України залишається пріоритетом зовнішньої політики країни». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути