вівторок, 12 липня 2011 10:14

Клюєв похизувався, що уряд стимулює українців економити енергоресурси

Клюєв похизувався, що уряд стимулює українців економити енергоресурси

Влада постійно працює над створенням системи стимулів для підвищення енергоефективності економіки та соціальної сфери України.

Як повідомила прес-служба Кабінету міністрів, про це заявив перший віце-прем'єр-міністр - міністр економічного розвитку і торгівлі України Андрій Клюєв.

Як приклад, він навів нещодавно прийнятий парламентом і підписаний президентом закон "Про забезпечення комерційного обліку природного газу". Клюєв сказав, що закон стимулюватиме і постачальників газу, і населення встановлювати лічильники.

Крім того, за його словами, уряд планує реалізувати систему додаткових стимулів. Такі стимули, наприклад, передбачені в прийнятих нещодавно змінах до Податкового кодексу.

Чиновник повідомив, що у прийнятих нещодавно змінах до Податкового кодексу серед іншого закладені стимули для реалізації інвестиційних програм розвитку паливно-енергетичного комплексу - з будівництва або модернізації електромереж, електростанцій, теплоцентралей, газопроводів.

Також, за словами Клюєва, документом звільняється від оподаткування прибуток компаній водо- і теплопостачання та водовідведення, який в рамках інвестиційних проектів спрямовується на будівництво, реконструкцію або модернізацію цих об'єктів комунального господарства.

Разом з тим, він зазначив, що до Податкового кодексу внесені норми, що стимулюють видобуток енергоресурсів на ділянках надр, які характеризуються складними геологічними умовами, а також тих, які раніше вважалися виробленими. Клюєв пояснив, що розвиток технологій з видобутку вуглеводнів дозволяє знову почати видобуток на законсервованих родовищах. "Таким чином, уряд розраховує залучити міжнародних інвесторів з новими технологіями", - заявив Клюєв.

Зараз ви читаєте новину «Клюєв похизувався, що уряд стимулює українців економити енергоресурси». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути