Ексклюзиви
четвер, 19 грудня 2013 13:19

Клюєв назвав "політичною драматургією" звинувачення у розгоні Євромайдану

Клюєв назвав "політичною драматургією" звинувачення у розгоні Євромайдану
Фото: inukr.net

Секретар РНБО України Андрій Клюєв називає всі звинувачення на свою адресу з приводу нібито причетності до силового розгону Євромайдану 30 листопада "політичної драматургією", також він впевнений у непричетності до цих подій свого заступника Володимира Сівковича.

"Мій заступник теж ніякого стосунку до цього процесу не має. Точно також - це прояви політичної драматургії", - заявив Клюєв в інтерв'ю кореспондентам телеканалу ARD і газети "Берлінер Цайтунг" (Німеччина).

Секретар РНБО підкреслив, що сам прийшов у Генпрокуратуру, щоб "не було ніяких пересудів".

"Я відповів на всі питання, після чого була заява Генеральної прокуратури про те, що жодного відношення до цих подій я не маю", - сказав він.

При цьому Клюєв додав: "Але в зв'язку з тим, що є політичний інтерес, природно, певні політики намагаються в чомусь мене звинуватити, якось прив'язати до цього питання".

21 листопада уряд України вирішив призупинити підготовку до підписання Угоди про асоціацію з ЄС. В цей же день, організувавшись через соцмережі, люди вийшли на Майдан Незалежності в знак протесту.

29 листопада на саміті Східного партнерства у Вільнюсі Угоду не було підписано.

Близько 4 години ранку 30 листопада бійці спецпідрозділу "Беркут" жорстоко розігнали людей з Майдану. Тоді повідомлялося про 35 постраждалих і 35 затриманих. Кадри з розгоном Євромайдану шокували українців і світову громадськість. 30 листопада обурені українці почали збиратися на Михайлівській площі.

Генеральна прокуратура України 14 грудня повідомила про вручення підозри в перевищенні службових повноважень Сівковичу, голові Київської міськадміністрації Олександру Попову, екс-начальнику столичного главку міліції Валерію Коряку і його заступнику Петру Федчуку. Згідно з повідомленням, 13 грудня Попов дав показання про свої дії в ніч на 30 листопада, а на наступний день президент України Віктор Янукович усунув його від посади голови КМДА. Крім того, були відсторонені Сівкович, Коряк і Федчук.

В ході своїх свідчень Попов розповів, що в ту ніч отримав команду Клюєва виконувати вказівки Сівковича. Сам Сівкович це заперечує.

На притягненні до відповідальності секретаря РНБО за події на Майдані 30 листопада наполягала і українська опозиція.

Зараз ви читаєте новину «Клюєв назвав "політичною драматургією" звинувачення у розгоні Євромайдану». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути