середа, 18 грудня 2013 12:37

Українці в Іспанії пікетували посольство Росії і засудили імперіалізм
5

Фото: Фото: ВО "Свобода"

17 грудня о 13:00 год. за ініціативою Української Патріотичної Асоціації "Воля", яку очолює свободівець Іван Вовк, відповідно рекомендації Координаційного центру по роботі із українцями за кордоном при Штабі національного спротиву, відбулося пікетування Посольства України в Королівстві Іспанія.

Учасники заходу, проведеного під Державним прапором України, червоно-чорним знаменом української революції, партійним стягом ВО "Свобода", розпочали акцію виконанням Державного гімну України.

Ведучий Іван Вовк зачитав присутнім зверення до Віктора Януковича, який на даний час займає посаду президента України, із вимогою щодо недопущення вступу України до Митного союзу – плацдарму відновлення імперіїї москвинів у ХХІ столітті.

Пікетувальники жваво обговорювали можливі негативні наслідки від підписання Україною політичного договору з Росією і скандували гасла: "Банду – геть! Зека – геть!", "Свободу не спинити! Волю не зламати! Данєцкіє бандити не будуть панувати!", "Україна – не Росія! Українець – не москаль!"

Після того, як учасники акції поставили свої підписи під зверненням до Віктора Януковича, її організатор разом з координатором Української Патріотичної Асоціації "Воля" Мирославою Голубович прив'язали синьо-жовту стрічку біля входу в Посольство і повідомили охоронця про звернення-вимогу до президента України. Через деякий час вказана вимога була зачитана і вручена біля вхідних дверей до дипломатичної установи першому секретареві Посольства Олександрові Прокоп'юку, якому Іван Вовк наголосив, що синьо-жовта стрічка має нагадати працівникам Посольства про те, що вони представляють Україну, а не злочинний режим Януковича.

Відразу ж після передачі звернення всі 12 учасників акції вирушили до Посольства Росії, де спільно з представниками Української громади в Іспанії "За права, честь і гідність українців", очільником якої є член СКУ Юрій Чопик, о 15:00 год. розпочали пікетування вказаної дипустанови.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Громадськість підготувала Клюєву клітку

Перед входом до Посольства РФ пікетувальників вже очікували два мікроавтобуси поліції спецпризначення та група поліцейських у цивільному, а також посилений наряд іспанської жандармерії, що охорняє дипломатичну установу. Вони стали перед пікетувальниками, перекривши їм дорогу до вказаної будівлі.

Акція навпроти Посольства РФ розпочалася виконанням гімну Івана Франка "Не пора, не пора, не пора москалеві, ляхові служить", після чого виступили її організатори Юрій Чопик та Іван Вовк, які у своїх звереннях засудили московський імперіалізм, що на протязі століть знищив мільйони українців за їхнє прагнення бути господарями на своїй, Богом даній землі і закликали до рішучих дій проти можливого підписання Януковичем кабального договору з Путіним.

Учасники акції співали повстанські та стрілецькі пісні, декламували патріотичні вірші, скандували гасла іспанською та українською мовами.

Незважаючи на те, що пікетувальникам було обіцяно поліцією забезпечити прийом 4-х осіб працівниками Посольства, лише один представник – Юрій Чопик – був допущений за браму дипустанови під двоголовим орлом. Совок – шуфельку для сміття червоного кольору він залишив біля входу на територію представництва РФ, бо чиновник Посольства вімовився від такого "подарунка".

Зараз ви читаєте новину «Українці в Іспанії пікетували посольство Росії і засудили імперіалізм». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути