Ексклюзиви
пʼятниця, 23 травня 2008 11:19

Клюєв коаліції: "Або працюйте, або визнайте свій розпад"

Депутат від Партії регіонів Андрій Клюєв упевнений, що тільки політичний компроміс дасть змогу Україні вийти з економічної кризи.

Про це Клюєв сказав в інтерв`ю журналістам, повідомляє УНІАН.

За його словами, не "факт, що дострокові вибори вирішать ситуацію". Він вважає, що учасники коаліції повинні "або формально визнати її розпад, або, наступивши на горло власним амбіціям, почати працювати".

Клюєв сказав, що "протистояння президента Віктора Ющенка та уряду загнало суспільство в глухий кут". За його словами, політична невизначеність "тільки підхльоснула інфляцію". Він зазначив, що з початку року життя кожного українця "подорожчало майже на чверть порівняно з таким же періодом минулого року".

Як сказав Клюєв, більшість громадян дуже сильно постраждає від інфляції, оскільки реально витрачають на харчування не 55% свого бюджету, як враховує в своїх розрахунках держкомстат, а до 80%.

"А продукти харчування подорожчали найсильніше – на 20,4%, що в 20 разів вище, ніж аналогічний показник минулого року", - сказав депутат.

Клюєв зазначив, що "до розкручування інфляційного маховика" призвело також те, що уряд Юлії Тимошенко, збільшивши соціальні виплати, не змінив показник інфляції.

"При цьому не було збільшено розміри мінімальної зарплати та прожиткового мінімуму, який визначає всі соціальні гарантії – мінімальну пенсію, соціальну допомогу, стипендії", - додав він.

Він назвав "голими деклараціями" заяви уряду про наявність антиінфляційних заходів.

Клюєв також вважає безпідставними виправдання представників уряду, які посилаються або на світові тенденції, або на місцеву владу. На його думку, що зростання цін в Україні "у 6-10 разів вище, ніж у європейських країнах, і вдвічі вище, аніж у Росії". Він вважає, що "спроби уряду адміністративно знизити торговельні надбавки нічого не дадуть".

"Навпаки, адміністративні заходи можуть зумовити дефіцит продуктів харчування", - додав депутат.

На думку Клюєва, тільки "системні кроки можуть вивести економіку з кризи". За його словами, "вся економічна інфраструктура повинна бути націлена на інвестиції в основний капітал, тоді грошові потоки будуть зорієнтовані на зростання товарної пропозиції, яка стимулюватиме зниження інфляції".

Клюєв сказав, що потрібні структурні реформи, активне зниження енергомісткості виробництва. За його словами, це завдання, які виконати "дуже складно". "Для цього потрібна злагоджена робота всіх гілок влади та політична стабільність", - зазначив він.

Клюєв нагадав, що в січні-квітні інфляція становила 13,1%, і це тим часом, як Кабінет Міністрів України рід час розроблення держбюджету-2008 заклав показники інфляції на рівні 9,6%. Він наголосив, що уряд повинен невідкладно внести для розгляду у Верховну Раду України зміни до бюджету на поточний рік виходячи з реальних показників, які склалися на сьогодні.

Зараз ви читаєте новину «Клюєв коаліції: "Або працюйте, або визнайте свій розпад"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути