Ексклюзиви
пʼятниця, 23 вересня 2011 14:15

Клюєв хоче домовитися про зону вільної торгівлі з СНД вже у жовтні

Клюєв хоче домовитися про зону вільної торгівлі з СНД вже у жовтні

Україна сподівається на підписання договору про зону вільної торгівлі між країнами СНД у жовтні поточного року.

Про це заявив у п'ятницю перший віце-прем'єр-міністр - міністр економічного розвитку і торгівлі України Андрій Клюєв, коментуючи результати 51-го засідання Економічної ради СНД (м.Алмати).

Клюєв повідомив, що прийнято рішення в стислі терміни доопрацювати наявні зауваження до тексту, щоб винести його на чергове засідання Ради голів урядів країн СНД, яке відбудеться 18 жовтня в Санкт-Петербурзі.

За його словами, в ході минулого засідання сторони домовилися, що з країнами, які ще мають зауваження, буде проведено додаткові переговори. Клюєв додав, що українська сторона наполягала на необхідності завершення підготовки проекту договору.

"Що стосується позиції української сторони, то ви її добре знаєте - ми впродовж останніх п'ятнадцяти років послідовно виступаємо за створення в рамках СНД повноцінної зони вільної торгівлі", - заявив перший віце-прем'єр.

Клюєв зазначив, що Україна прийняла найактивнішу участь у підготовці нової редакції договору і наполегливо шукала компроміс з тих чи інших його положень. Таким чином, спільними зусиллями підготовлено документ, який дозволяє вивести наші торгово-економічні відносини на якісно новий рівень, сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Клюєв: СНД не здатна створити зону вільної торгівлі

Клюєв нагадав, що в ході засідань Економічної ради в квітні ц.р. в Ялті в і червні ц.р. в Москві, сторони констатували, що цей проект договору вже в основному узгоджено.

Україна з повагою ставиться до позицій кількох країн, які мають зауваження до тексту договору, і закликає всі сторони проявити гнучкість з метою досягнення компромісів, заявив Клюєв.

Він повідомив, що за підсумками семи місяців поточного року частина СНД в товарообігу Україні перевищує 42%. Зростання товарообігу нашої країни з країнами Співдружності за цей період перевищило 156%.

Зараз ви читаєте новину «Клюєв хоче домовитися про зону вільної торгівлі з СНД вже у жовтні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути