четвер, 07 липня 2011 09:27

СНД виглядає асоціацією країн-аутсайдерів

 

Країни-учасниці Співдружності незалежних держав віддаляються одна від одної. Так вважають 43% українців. Їх опитала компанія "Ресерч енд Брендинґ Ґруп". У грудні минає 20 років з часу створення СНД, у якій Україна є спостерігачем. Майбутнього для цього господарського, політичного та економічного об'єднання республік колишнього Радянського Союзу не бачать 47% опитаних.

— Співдружність створювали, щоб пом'якшити розпад Радянського Союзу, провести його без тяжких наслідків і надзвичайних ситуацій. Після того, як організація впоралася із цим завданням, сенс її існування вичерпався, — каже політолог Олександр Палій, 36 років.

— Тепер ця структура не вирішує жодних важливих завдань, бо в організацію увійшли різні й віддалені одна від одної країни. В Україні, наприклад, набагато більше контрактів зі Словаччиною, ніж із Киргизстаном, Узбекистаном чи Туркменією — у силу сусідства, близьких родинних зв'язків, економічної співпраці, імпорту-експорту, безпеки тощо. Зараз нам вигідніше розвивати стосунки з країнами Східної Європи, зокрема у рамках проекту "Східне партнерство". Із крупними партнерами СНД — Росією, Казахстаном, Білоруссю — Україна працює на двосторонній основі. Наднаціональної організації для такої співпраці не потрібно. Українці все більше розчаровуються в СНД, бо бачать, що 20 років з цієї структури ніякого толку. Це не Велика сімка із США, Японії, Німеччини, Великобританії, Франції, Італії та Канади і не Євросоюз. Співдружність виглядає асоціацією аутсайдерів, які весь час борються за те, щоб відбутися як країни.

Зараз ви читаєте новину «СНД виглядає асоціацією країн-аутсайдерів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути