понеділок, 12 вересня 2011 16:09

Янукович хоче активізувати СНД, потенціал котрої ще не вичерпано

Янукович хоче активізувати СНД, потенціал котрої ще не вичерпано

Президент Віктор Янукович вважає, що потенціал Співдружності Незалежних Держав ще не вичерпано.

Про це він заявив на зустрічі з президентом Туркменістану Гурбангули Бердимухамедова у форматі "віч-на-віч", повідомляє прес-служба президента України.

"Вважаю, що Ваша ініціатива активізувати наші двосторонні відносини сьогодні підтримується не тільки мною особисто – це також і бажання двох наших народів", – сказав Янукович під час зустрічі.

Президент висловив упевненість, що традиційні зв'язки між українським і туркменським народами лише розширюють можливості для поглиблення співпраці двох країн. "Сьогодні настав той період часу, коли нам треба дати новий поштовх економікам наших країн", – сказав Янукович, додавши, що йдеться також про важливість інтеграції України та Туркменістану у світову економіку.

Голова держави, окрім того, зазначив важливість скоординованої роботи України та Туркменістану в рамках міжнародних організацій, зокрема ООН та СНД. У контексті майбутнього головування Туркменістану у Співдружності Незалежних Держав (Туркменістан головуватиме в СНД у 2012 році) Янукович зазначив, що Україна підтримує позицію Туркменістану щодо необхідності активізувати роботу цієї організації.

На думку президента України, на сьогодні потенціал Співдружності ще повністю не реалізовано. "Майданчик СНД дозволяє вирішувати дуже багато серйозних питань, і нам буде про що сьогодні поговорити, зокрема по цій темі", – зазначив Янукович.

Президент Туркменістану, у свою чергу, висловив сподівання, що під час сьогоднішніх переговорів сторони приділять увагу як спільним проектам, що вже реалізовуються, так і планам на майбутнє. Бердимухамедов наголосив, що Туркменістан виступає за активізацію взаємовигідних відносин з Україною.

Зараз ви читаєте новину «Янукович хоче активізувати СНД, потенціал котрої ще не вичерпано». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути