четвер, 18 жовтня 2012 07:31

"Ключовий бій буде не на парламентських виборах, а на президентських" - Жебрівський

"Ключовий бій буде не на парламентських виборах, а на президентських" - Жебрівський
Павло Жебрівський сподівається провести до Ради 8 мажоритарників. Фото: www.zhitomir.info

Партія Українська платформа "Собор", яка нещодавно знялася з виборів, планує провести до парламенту 8 мажоритарників.

Про це у коментарі Gazeta.ua сказав лідер Української платформи "Собор", кандидат у депутати по мажоритарному округу Павло Жебрівський.

"Сьогодні у нас є 15 мажоритарників і 10 мажоритарників, яких ми підтримали. Важко сказати про прогнози. Але реально у 8 наших кандидатів є серйозна імовірність проходження до Верховної Ради. Яким чином це буде реалізовано — важко сказати", - підкреслив він.

Політик наголосив, що партія закликала опозиційні сили підтримати одного кандидата на округах.

"У нас по багатьом округам виходить так, що наші кандидати перше-друге місце ділять з провладними кандидатам. І якби на користь наших кандидатів знялися б від "Батьківщини", "Свободу" чи УДАРу, то реально у нас могло б бути набагато більше мажоритарників. Але я думаю, що амбіції у них не дозволяють цього зробити", - підкреслив Жебрівський.

Водночас він висловив сподівання, що більшість у новому парламенті буде таки демократична. "Я дуже сподіваюся на те, що Янукович не отримає більшість і принаймні ті, хто прийде до парламенту, зуміють зупинити ухвалення антизаконних і антинародних законів. І, безумовно, зроблять все для того, щоби підготуватися до президентських виборів. Ключовий бій буде не на парламентських виборах, а на президентських", - підкреслив політик.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Під штабом кандидата розкидали гній: "На це лайно, певно, тужилися всі провладні кандидати і "тушки"

Жебрівський додав: "Але для того, щоби президентські вибори відбулися, і до того ж відбулися демократично, нам потрібно все зробити, щоби Янукович не отримав більшість, або, не дай Бог, конституційну більшість в парламент".

"Якщо багато хто з тих, хто називає себе опозиціонерами одумається і в них не буде багато тушок, то це можливо буде зробити", - підкреслив він.

Нагадаємо партія Українська платформа "Собор" у суботу, 13 жовтня, оголосила про те, що знімається з передвиборних перегонів, оскільки за результатами соцдослідження не долає 5% прохідного бар'єру. Партія вирішила не зніматися на користь певної політичної сили, але закликала своїх прихильників голосувати за одну з опозиційних сил.

Зараз ви читаєте новину «"Ключовий бій буде не на парламентських виборах, а на президентських" - Жебрівський». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути