четвер, 13 червня 2019 15:15

Клімкін закликав РНБО обговорити основні позиції Мінських угод

Клімкін закликав РНБО обговорити основні позиції Мінських угод
Клімкін запропонував РНБО обговорити ключові позиції України в Мінських угодах. Фото: LIGA.net

Ключові позиції України щодо ситуації з виконанням Мінських угод варто сформулювати на спеціальному засіданні РНБО і повідомити суспільству. Це дасть змогу уникнути негативного резонансу.

"Насправді перед першим засіданням Мінської платформи було б дуже класно провести засідання РНБО. У нас загинуло декілька шахтарів. Ми зробили це приводом для засідання з енергетичних питань. Це правильно. Але у нас загинуло багато хлопців на Донбасі. Я вважаю, що це однозначно привід для того, щоб мати зараз засідання РНБО", - заявив у інтерв'ю ТСН міністр закордонних справ Павло Клімкін.

У цьому контексті повідомив, що передав до Адміністрації президента листа з пропозиціями МЗС щодо реакції на видачу Росіэю паспортів на окупованих територіях.

"Там є рішення, які потрібно прийняти саме зараз. Тому дуже важливо провести це засідання РНБО і означити ключові позиції того, що робити далі. Знову-таки це потрібно втілити найближчою перспективою", - вважає Клімкін.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Делегація РНБО разом із Данилюком відвідали Донбас

Клімкін зауважив, що навколо цього Мнського засідання існує багато міфології, зокрема "щодо блокади, хто пропонував блокаду, хто пропонував стріляти у відповідь".

"Я розмовляв про це з Кучмою, зараз цієї міфології начебто нема, але, я вважаю, це тільки збурює й так емоційно заряджене суспільство. Тому потрібні реальна дискусія, засідання РНБО із залученням усіх і формування позиції. Вона має бути публічною. Тоді у нас буде підтримка всього суспільства, щоб її просувати".

Президент Володимир Зеленський затвердив новий склад Ради національної безпеки і оборони. Згідно з указом від 31 травня, очолює РНБО президент, секретар - Олександр Данилюк. До складу РНБО також ввели: першого заступника глави Служби безпеки України Івана Баканова, главу Адміністрації президента Андрія Богдана, заступників глави АП Вадима Пристайка та Руслана Рябошапку, міністра фінансів Оксану Маркарову, начальника Генерального штабу - Головнокомандувача Збройних сил України Руслана Хомчака.

Зараз ви читаєте новину «Клімкін закликав РНБО обговорити основні позиції Мінських угод». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути