неділя, 10 грудня 2017 06:14

Клімкін розповів про реакцію західних колег на арешт Саакашвілі

Клімкін розповів про реакцію західних колег на арешт Саакашвілі

Захід вважає затримання лідера партії "Рух нових сил", екс-президента Грузії Михайла Саакашвілі внутрішньою справою України. Про це заявив міністр закордонних справ Павло Клімкін, повідомляє "112 Україна".

За словами міністра, тему Саакашвілі обговорювали на його зустрічах із головами МЗС країн – членів ОБСЄ у Відні.

"Ви чули якусь міжнародну реакцію? Я, наприклад, коли спілкувався з міністрами у Відні, а зустрічей у мене було 20, друзі з певною іронією кажуть: "Ну як у вас там? Тобто вони вважають, що це українська справа, робіть свою справу, але робіть це в рамках правового поля, все дуже просто. А якоїсь такої формальної реакції, звичайно, ви не почуєте", – сказав Клімкін.

Він додав, що "коли ми кажемо, що в нас європейське суспільство, європейська країна – це верховенство права".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Міхеіла Саакашвілі затримали

Увечері 8 грудня Саакашвілі затримали і доставили до слідчого ізолятора СБУ. Прокурори будуть просити суд обрати йому запобіжний захід у вигляді домашнього арешту з носіння електронного браслета.

Генпрокуратура оголосила Саакашвілі в розшук за трьома статтями Кримінального кодексу: замах на злочин (ч. 1 ст. 15), злочин визнається вчиненим за попередньою змовою групою осіб, якщо його спільно вчинили декілька осіб (два або більше) (ч. 2 ст. 28), сприяння учасникам злочинних організацій та приховування їх злочинної діяльності (ч. 2 ст. 256).

Генпрокурор Луценко заявив, що Саакашвілі організував акції протесту з метою захоплення державної влади в Україні та сприяння членам злочинного угруповання екс-президента України Віктора Януковича і бізнесмена Сергія Курченка припинення їх кримінального переслідування. Саакашвілі відкинув звинувачення генпрокурора.

Зараз ви читаєте новину «Клімкін розповів про реакцію західних колег на арешт Саакашвілі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути