четвер, 19 грудня 2013 20:49

Кличко відсторонився і почав вести свою кампанію — Березовець

Кличко відсторонився і почав вести свою кампанію — Березовець
Тарас Березовець Фото: radiosvoboda.org

Політолог Тарас Березовець переконаний, що заява лідера УДАРу Віталія Кличка про проведення дострокових парламентських і президентських виборів у березні наступного року є неузгодженою з іншими лідерами опозиції. Про це він розповів у коментарі кореспонденту Gazeta.ua.

"Віталій Кличко націлився на дострокові президентські вибори. Він розуміє, що має найкращий шанс їх виграти. Кличко побачив сьогоднішні президентські рейтинги і вони справді для нього сприятливі. Плюс його підігрівають очікування з боку Ангели Меркель, яка, за неформальними даними німецьких газет, висловила йому підтримку в якості кандидата на президентських виборах. Тут не йдеться про фінансову допомогу, швидше за все, допомога лобістська. Але розуміємо можливості Ангели Меркель стосовно консолідації лідерів Європейського союзу і це прямий сигнал владі, що знімати Кличка з президентських виборів за звинуваченнями влади будуть сприйняті вкрай негативно європейським співтовариством", - розповів політолог.

Березовець назвав заяву Кличка несвоєчасним та помилковим рішенням.

"Сьогодні це не правильна ідея, тому що найперше чого очікують від Євромайдану та від опозиційних лідерів — це, насамперед, домогтися підписання Угоди про асоціацію та відставки уряду, домогтися дострокових парламентерських виборів. Тому що розуміємо, що президентські вибори на сьогоднішній день є нереалістичними", - зауважив експерт.

Він зазначив, що такі неузгоджені заяви з опозицією будуть використовуватися владою у контексті того, "що опозиція не єдина і вже розколота".

"Кличко виходить і говорить це сам. Це вже прямий сигнал того, що Віталій відсторонився і починає вести свою окрему кампанію", - додав Березовець.

Нагадаємо, що декілька днів тому, 17 грудня, лідер УДАРу Віталій Кличко заявив, що опозиція вимагає проведення дострокових парламентських і президентських виборів у в березні 2014 року. Таким чином політик вбачає єдиний шлях виходу з політичної кризи.

Зараз ви читаєте новину «Кличко відсторонився і почав вести свою кампанію — Березовець ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

86

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути