середа, 18 грудня 2013 14:59

Кличко пропонує більшістю в парламенті повернути Конституцію 2004 року

Кличко пропонує більшістю в парламенті повернути Конституцію 2004 року
Віталій Кличко Фото: klichko.org

Завдання парламенту сьогодні - відновити дію Конституції 2004 року.

Про це заявив лідер "УДАРу" Віталій Кличко на засіданні круглого столу щодо пошуків шляхів розв'язання політичної кризи парламентським шляхом. Круглий стіл організував комітет Верховної Ради з питань державного будівництва та місцевого самоврядування. У ньому беруть участь народні депутати, експерти, фахівці з конституційного права, - повідомляє прес-служба партії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кличко викликав Януковича на ринг

"Останні три роки показують: повернення до Конституції 1996 року стало знаряддям для укріплення диктатури. Зокрема, це і спричинило сьогоднішню політичну кризу, - підкреслив Кличко. - Концентрація владних повноважень у руках президента, тотальний контроль президента над урядом створюють небезпечні спокуси", - зазначив лідер "УДАРу".

Саме тому, вважає Кличко, в Європі немає президентських республік. Тому і Україна повинна перейти до парламентсько-президентської.

"Найпростішим шляхом є виправлення помилок. У 2010 році Конституційний Суд на вимогу Януковича скасував дію Конституції 2004 року – і породив більше проблем, ніж вирішив. Впевнений: наша задача – відновити дію Конституції 2004 року. Під це рішення необхідно зібрати більшість голосів у парламенті", - підкреслив Кличко.

Він зазначив, що створення такої більшості – це ще один крок до виходу з кризи. Оскільки ця більшість зможе поставити крапку в питанні відповідальності влади.

"Поновлення дії Конституції 2004 року вимагає повернення до пропорційної виборчої системи виборів, і ці зміни також треба буде провести. Саме тому, після формування нової більшості, матиме сенс ідея зробити усі тижні до кінця сесії пленарними. Тоді парламент зможе прийняти рішення, які справді потрібні країні", - переконаний Кличко.

Зараз ви читаєте новину «Кличко пропонує більшістю в парламенті повернути Конституцію 2004 року». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

41

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути