Ексклюзиви
пʼятниця, 04 жовтня 2013 12:20

Кличко просить Генпрокуратуру назвати імена посадовців, які керували "Беркутом" під Київрадою

Кличко просить Генпрокуратуру назвати імена посадовців, які керували "Беркутом" під Київрадою
Віталій Кличко. Фото: ru.tsn.ua

Лідер УДАРу Віталій Кличко вимагає від Генпрокурора Віктора Пшонки встановити особи правоохоронців, які не пускали народних депутатів на сесію Київради 2 жовтня. Відповідний депутатський запит направлений  до Генпрокурора.

Про це йдеться у заяві, оприлюдненній на офіційному сайті політсили.

Зокрема, Кличко вимагає встановити посадових осіб ГУ МВС України в Києві, "Беркуту" ГУ МВС України в Києві та Управління північного територіального командування ВВ МВС України, які віддали наказ про недопуск народних депутатів України та депутатів Київради, а також осіб, які власне не допускали депутатів до будівлі. Крім того, ГПУ має встановити підстави, причини та передумови недопуску депутатів, а також коло посадовців, які не завадили порушенню законодавства правоохоронцями проти депутатів.

Віталій Кличко також вимагає від Генпрокурора зареєструвати інформацію про скоєння кримінального правопорушення за фактом недопуску депутатів у Єдиному реєстрі досудових розслідувань.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Треба "беркутівців" зробити депутатами" — політолог

У зверненні лідер УДАРу зазначив, що 2 жовтня співробітники міліції, перебуваючи при виконанні своїх службових обов'язків біля будівлі Київради вчинили кримінальне правопорушення за правовою кваліфікацією у ч. 1 ст. 351, ч. 1 ст. 365 КК України. Зокрема, вони не допускали до будівлі народних депутатів Віктора Чумака, Наталю Новак, Павла Різаненка, Павла  Розенка, Тараса Кутового, Арсенія Яценюка та низку інших народних депутатів та депутатів Київради.

Кличко також підкреслив, що на сьогодні, УДАР встановив перебування на місці скоєння вказаного кримінального правопорушення заступника начальника – начальника міліції громадської безпеки ГУ МВС України в м. Києві  Федчука П.М., заступника начальника управління громадської безпеки ГУ МВС України в м. Києві Бойка С.О., заступника командира ПМОП "Беркут" ГУ МВС України в м. Києві Кусюка С.М., співробітника Шевченківського РУ ГУ МВС України в м. Києві Гумена В.М.

Разом зі зверненням, в Генпрокуратуру передані матеріали фотофіксації на 18 аркушах та 2 оптичні диски із матеріалами відеофіксації.

Нагадаємо, 2 жовтня у Київраді проходило засідання, яке опозиція вважає нелегітимним. Воно супроводжувалося акцією протесту під стінами мерії. В ході мітингу активісти разом з депутатами кілька разів намагалися взяти штурмом головний вхід до Київради. Було застосовано сльозогінний газ і димові шашки. Натовп висмикнув кількох правоохоронців із оточення і намагався їх побити. Також під час штурму були травмовані кілька опозиційних депутатів.

Зараз ви читаєте новину «Кличко просить Генпрокуратуру назвати імена посадовців, які керували "Беркутом" під Київрадою ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

12

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути