пʼятниця, 04 жовтня 2013 11:43

"Треба "беркутівців" зробити депутатами" — політолог

"Треба "беркутівців" зробити депутатами" — політолог
Володимир Бондаренко. Фото: vsiknygy.net.ua

Опозиції треба було раніше ініціювати міжнародний тиск на українську владу щодо столичних виборів.

Про це заявив у коментарі для Gazeta.ua Керівник Інституту політичних, соціологічних і маркетингових досліджень Володимир Бондаренко.

"Проведення останньої сесії Київради показало, що влада продовжує боятися киян, - зазначає фахівець. – Тому й оточила приміщення мерії чималими загонами "Беркута". Виникає думка: може, "беркутівців" зробити депутатами міської ради, і не потрібно ніякого самоврядування в столиці".

На цей раз влада діяла жорсткіше, ніж раніше, наголошує політолог.

"У порушення законодавства міліція не пустила на сесію народних депутатів від опозиції, журналістів, представників громадськості. Проти мітингувальників застосували сльозогінний газ, людей грубо штовхали. Тому на часі прийняття законопроекту, щоб кожен міліціонер мав свій нагрудний жетон, аби можна було визначити, хто ховається за цими масками", зауважує експерт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Нюхайте газ, дєткі! Це — революція"

На думку Бондаренка, опозиції треба було раніше ініціювати міжнародний тиск на українську владу щодо столичних виборів.

"Лідер парламентської фракції "Батьківщини" Арсеній Яценюк заявив, що партія звернеться до Євросоюзу, аби спонукати Банкову провести вибори в Києві до вільнюського саміту. Але наша опозиція, як завжди, запізнюється. Це треба було робити набагато раніше, відразу після 2 червня, коли закінчився термін повноважень Київради. А вже минуло понад 100 днів. Дай, Боже, тепер встигнути на цей потяг – до підписання угоди з ЄС", - каже політолог.

На його думку, в майбутньому ухвалені нелегітимної радою рішення можуть бути оскаржені.

"Київрада ухвалила низку змін до столичного бюджету, яким передбачила фінансування ряду господарських об'єктів. У тому числі, про допомогу музею Тараса Шевченка до 200-річчя з дня народження Великого Кобзаря. Ці рішення потрібні. Але їх не може приймати нелегітимний орган місцевого самоврядування. Адже в майбутньому, коли в країні відбудеться зміна влади, ці рішення можна оскаржити", - переконаний Бондаренко.

Зараз ви читаєте новину «"Треба "беркутівців" зробити депутатами" — політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

11

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути