середа, 25 липня 2012 13:54

Кличко планує скасувати корупційні закони і провести люстрацію влади у ВР

Кличко планує скасувати корупційні закони і провести люстрацію влади у ВР
За словами Кличка, партія "УДАР" розробила серйозний антикорупційний пакет документів. Фото: 24boxing.com.ua

Партія "УДАР" має намір у майбутньому парламенті домагатися скасування законів, що працюють на корупційні схеми, а також люстрації влади.

Про це заявив лідер партії Віталій Кличко.

"Ми вважаємо, що насамперед наступна Верховна Рада повинна внести зміни в ті закони, прийняті під шумок нинішнім парламентом, які писалися під конкретних людей і структури, узаконюючи корупцію в цілих секторах", - заявив Кличко.

"Ми наполягаємо на тому, що повинні бути переглянуті і скасовані всі закони ВР, що створюють корупційне поле діяльності, у першу чергу - скандальний закон про внесення змін до процедури тендерних закупівель, який повністю відводить цю сферу в тінь і створює найбільш широке поле для корупції", - додав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українцям доведеться пройти випробування Кличком

За його словами, партія "УДАР" розробила серйозний антикорупційний пакет документів, який ляже й в основу передвиборної програми, і в першочергові закони, які партія виноситиме на розгляд Верховної Ради. За основу взято, у тому числі, і досвід Грузії.

Крім того, "УДАР" виступає за люстрацію влади.

"Необхідно провести люстрацію влади. Визначати тих, хто не гідний працювати в органах влади, повинен не президент, грунтуючись на принципі "свій - чужий", а громадяни після відповідної перевірки чиновників на предмет причетності до корупційних дій", - підкреслив Кличко.

Зараз ви читаєте новину «Кличко планує скасувати корупційні закони і провести люстрацію влади у ВР». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути