середа, 30 травня 2012 20:25

Кличко обіцяє оскаржити в суді всі рішення, підписані "нелегітимним мером"

Кличко обіцяє оскаржити в суді всі рішення, підписані "нелегітимним мером"
На думку Кличка, вибори міського голови повинні бути призначені на осінь 2012 року. Фото: Анатолій БАБАК

Лідер партії "УДАР" Віталій Кличко здивований пасивністю народних депутатів у питанні призначення чергових виборів міського голови Києва.

"Захист самоврядування в Києві - не менш важливе питання, ніж захист мови", - заявив Кличко, повідомляє прес-служба партії в середу, 30 травня.

Він нагадав, що термін повноважень чинного мера Леоніда Черновецького закінчується 3 червня і після цього всі його підписи під документами будуть недійсними. У зв'язку з цим Кличко підкреслив, що якщо вибори так і не будуть призначені, то "УДАР" має намір оскаржити в суді "всі рішення, підписані нелегітимним мером".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Влада призначить вибори мера Києва разом парламентськими, щоб заплутати людей - Яворівський

Лідер "УДАРу" також повідомив, що представники фракції "БЮТ-Батьківщина" перереєстрували в парламенті постанову про призначення виборів мера Києва, проте невідомо, коли профільний парламентський комітет розгляне це питання, і коли постанову буде включено до порядку денного Верховної Ради.

"Міській владі таке затягування виборів грає лише на руку. Сьогодні адміністрація робить все, щоб підняти рейтинг представника влади в Києві Попова (голова КМДА Олександр Попов), адже відомо, що розрив між основними конкурентами сьогодні складає приблизно 10%. І тільки тому вибори мера в Києві не проходять. Якщо Верховна Рада відповідальна, хоча є сумніви, вибори міського голови повинні бути призначені на осінь 2012 року", - зазначив Кличко.

Згідно з законодавством, дату виборів мера Києва призначає парламент.

Зараз ви читаєте новину «Кличко обіцяє оскаржити в суді всі рішення, підписані "нелегітимним мером"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути