середа, 30 травня 2012 13:58

Влада призначить вибори мера Києва разом парламентськими, щоб заплутати людей - Яворівський

Влада призначить вибори мера Києва разом парламентськими, щоб заплутати людей - Яворівський
Володимир Яворівський сумнівається, що влада підтримає вибори в липні. Фото: obozrevatel.com

Влада хоче провести вибори київського міського голови разом із парламентськими.

Про це в коментарі Gazeta.ua сказав народний депутат від "БЮТ-Батьківщина" Володимир Яворівський, коментуючи сьогоднішнє внесення до парламенту проекту постанови "Про призначення чергових виборів Київського міського голови та позачергових виборів депутатів Київської міської ради".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Катеринчук та Кужель відтягнуть по відсотку у Кличка — політолог

"Постанова вийшла на заміну моєї колишньої. Я пропонував вибори зробити ще у червні місяці. Абсолютно зрозуміло, що на червень ми вже не встигаємо. Через це ми зараз просто перенесли цю дату на липень місяць. Ми не романтики і розуміємо, що влада буде робити все, щоб виграти час. Як тільки будуть призначені вибори, навіть якщо будуть призначені разом із парламентськими, ми будемо робити все щоби розкрутити єдиного кандидата – Кличка, - сказав народний депутат.

За його словами, він не вірить, що більшість проголосує за цей законопроект.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кличко не хоче двовладдя у Києві і зі "ставленником президента" працювати не буде

"Вони будуть тягнути, бо хочуть вибори київського міського голови проводити разом із парламентськими виборами. Звичайно, що ця тема загубиться у киян, тому що душа виборців буде метатися. Треба ж вибрати ще й парламент якийсь нормальний, щоб він врешті-решт щось робив, і одночасно й голову Києва. Ще є певна невизначеність із нашою кандидатурою від опозиції на міського голову. Йдеться звичайно про Віталія Кличка. Через це треба вибори зробити раніше. Бо Київ - це сигнал для України. Ви ж знаєте позицію Кличка. Він каже якщо буде чітко визначено, що голова міста є і головою адміністрації. Голову міста обирають кияни, а Янукович призначає голову адміністрації. Якщо кияни оберуть Кличка, зрозуміло, що Янукович або залишить Попова, або поставить когось іншого. Це дурниця повна. Має бути людина, яка обрана всіма киянами, - додав Яворівський.

Зараз ви читаєте новину «Влада призначить вибори мера Києва разом парламентськими, щоб заплутати людей - Яворівський». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути