неділя, 06 листопада 2022 00:30

Кличко не виключив повного блекаута в Києві: попросив робити запаси води і бути на зв'язку з рідними

Кличко не виключив повного блекаута в Києві: попросив робити запаси води і бути на зв'язку з рідними
Кличко закликав задуматися про можливість тимчасово покинути межі Києва. Фото: facebook.com/Vitaliy.Klychko

У Києві не виключається сценарій повного блекауту - коли в місті не буде електроенергії, тепла, води та зв'язку. Тому киянам варто підготувати запаси та подумати про те, щоб тимчасово перебратися за межі столиці.

Найкраще виїхати до родичів за місто, якщо така можливість є, розповів мер Києва Віталій Кличко в ефірі Національного телемарафону, повідомляє Gazeta.ua.

За словами мера, міська влада робить все, щоб цього не сталося. Але прораховує різні сценарії розвитку подій, щоб місто могло підготуватися і витримати.

"Будемо відверті: наші вороги роблять все для того, щоб місто було без тепла, без електрики, без водопостачання, взагалі ми всі померли. І від того, наскільки ми будемо підготовлені до різних ситуацій, залежить і майбутнє країни, і майбутнє кожного з нас" - зазначив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кличко приголомшив сумою збитків від обстрілів по енергетичній мережі Києва

Кличко порадив мати вдома запас питної та технічної води, заряджені акумулятори, деякий запас продовольства, теплі речі. Також бажано, якщо є родичі та знайомі за містом, де є вода, піч, тепло, можна тимчасово виїхати до них і провести там деякий час, поки ситуація не стабілізується.

"Ми відверто промовляємо різні сценарії та навіть найгірший сценарій, до якого потрібно бути готовими. Ми зробимо все, що від нас залежить, щоб такого сценарію не було. Але гарантувати на 100% ми не можемо, тому моделюємо різні ситуації та кожен з нас повинен бути підготовлений до цього"- резюмував він.

У кожному районі Києва підготують в середньому по 100 пунктів обігріву, які працюватимуть у разі надзвичайних ситуацій взимку. Всього планується розгорнути до тисячі таких пунктів.

Жителів і гостей Києва закликають не користуватися ліфтами в період стабілізаційних відключень електроенергії в будинках. З графіками таких відключень можна ознайомитися на сайті ДТЕК. Інакше можна застрягти в ліфті на кілька годин.

Зараз ви читаєте новину «Кличко не виключив повного блекаута в Києві: попросив робити запаси води і бути на зв'язку з рідними». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути