Ексклюзиви
пʼятниця, 04 листопада 2022 14:14

Киян просять не користуватися ліфтами ‒ у чому причина

Киян просять не користуватися ліфтами ‒ у чому причина
Жителів та гостей Києва закликають не користуватися ліфтами, коли можуть вимикати світло. Фото: fainemisto.tv

Жителів і гостей Києва закликають не користуватися ліфтами в періоди стабілізаційних вимкнень електроенергії у будинках. З графіками таких вимкнень можна ознайомитися на сайті ДТЕК.

Оскільки можливі певні відхилення від графіків, варто планувати свій час так, щоб перестати користуватися ліфтами за 30–40 хв. до вимкнення, наголошують у Київській міській державній адміністрації.

Міська влада констатує, що через аварійні й стабілізаційні вимкнення світла в Києві збільшилася кількість викликів на деблокування дверей ліфтів.

Мешканцям столиці також нагадують правила, яких слід дотримуватися, якщо застрягли в ліфті. Насамперед не потрібно панікувати.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Відключення світла у Києві – Кличко звернувся до містян

"Не натискайте на всі кнопки поспіль, не стрибайте в ліфті і не намагайтеся відчинити двері кабіни самостійно. Скористайтеся кнопкою виклику диспетчера чи номером телефону аварійно-ліфтової служби й повідомте про проблему, що виникла, і своє місце перебування", ‒ ідеться в повідомленні.

Зазвичай у ліфті або у під'їзді є оголошення з номером телефону гарячої лінії компанії, яка обслуговує ліфт. Його варто сфотографувати або записати.

"Якщо диспетчер чи аварійно-ліфтова служба не відповідають або не мають можливості приїхати, зателефонуйте 101. Інформація надійде оперативним черговим аварійно-рятувальних бригад вашого району й міста. Тож на допомогу приїдуть рятувальники, не залучені до ліквідації інших надзвичайних ситуацій", ‒ повідомляють у КМДА.

Якщо не маєте телефона або не ловить мобільний зв'язок, можна покликати на допомогу мешканців будинку, які живуть поруч. Вони зможуть викликати відповідну службу.

"Якщо в очікуванні аварійної служби вам стало спекотно, розстебніть або зніміть верхній одяг. За наявності води, пийте її помірно. Якщо стан не поліпшився, покладіть речі на підлогу й сядьте, витягнувши ноги. Після приїзду аварійної бригади чітко виконуйте всі їхні інструкції", ‒ рекомендують у КМДА.

У п'ятницю, 4 листопада, тривають стабілізаційні вимкнення світла. В Укренерго зазначили, що сьогодні графіки погодинних вимкнень діятимуть у Києві й 10 областях.

Українська енергетична система повністю керована. Усі вимкнення електроенергії не мають жодного стосунку до так званого блекауту. Він нам не загрожує. Про це під час брифінгу 2 листопада заявив директор Центру досліджень енергетики Олександр Харченко.

Зараз ви читаєте новину «Киян просять не користуватися ліфтами ‒ у чому причина». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути