Ексклюзиви
середа, 02 листопада 2022 13:25

Спецтема: Війна Росії проти України

Чи загрожує українцям "блекаут" – у Центрі досліджень енергетики відповіли

Чи загрожує  українцям "блекаут" – у Центрі досліджень енергетики відповіли
Директор Центру досліджень енергетики Олександр Харченко каже, що українська енергетична система повністю керована. Фото: pexels.com/uk-ua

Українська енергетична система повністю керована. Усі відключення електроенергії не мають жодного стосунку до так званого "блекауту".

Він нам не загрожує. Про це під час брифінгу 2 листопада заявив директор Центру досліджень енергетики Олександр Харченко, передає Gazeta.ua.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Графіки не діють: у трьох областях додатково обмежили енергопостачання

"Блекаут" в англійській системі подій ‒ це повне виключення енергосистеми, пов'язане з тим, що вона некерована. Система відключається, відбувається велика кількість техногенних аварій. Наша система сьогодні абсолютно керована. І відключення, які відбуваються, це відключення свідомі. Це означає, що або прилетіло в конкретний елемент обладнання, або ми зробили це керовано. Там не План B і План С, там до Плану К все розписано", – сказав Харченко.

Росія від початку повномасштабного вторгнення 103 рази атакувала об'єкти енергетичної інфраструктури України. Лише за останній місяць ворог обстріляв їх у більш як половині областей, повідомила енергетична компанія YASNO у Facebook 1 листопада.

На Київщині 2 листопада без світла залишаються 16 тисяч осель. Енергетики вже третю добу працюють в режимі нон-стоп над відновленням електропостачання. Про це у Telegram повідомив голова Київської ОВА Олексій Кулеба.

Зараз ви читаєте новину «Чи загрожує українцям "блекаут" – у Центрі досліджень енергетики відповіли». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути