понеділок, 09 квітня 2012 10:29

Кличко хоче вчитися проведенню реформ у Саакашвілі

Кличко хоче вчитися проведенню реформ у Саакашвілі
Віталій Клчико збирається їхати до Грузії, аби перейняти їхній досвід. Фото: file.liga.net

Партія "УДАР" збирається вивчити досвід реформ, проведених у Грузії президентом Михайлом Саакашвілі, для їх подальшого застосування в українських реаліях.

Про це заявив лідер "УДАРу" Віталій Кличко в ефірі телеканалу TVi, повідомляє прес-служба партії.

Кличко зазначив, що його вразила розповідь президента Грузії про те, наскільки важко було подолати корупцію у цій невеликій країні.

"Ми спілкувалися на цю тему з Саакашвілі. Він сказав, що кожен мешканець у маленькій Грузії – чийсь родич, сусід, знайомий. І треба було показувати власний приклад, як це робиться – дотримуватися закону, який діє однаково для кожного. І що є незворотність покарання за порушення правил", – наголосив лідер УДАРу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кличко про вибори мера Києва: хто не за мене, той за владу

Він переконаний, що Україні сьогодні також потрібні ефективні реформи, зокрема, кадрові чистки у правоохоронних органах й судовій системі.

"На жаль, у нас сьогодні соціальний статус і гроші вирішують всі проблеми. Можна купити будь-якого чиновника, суддю. А що не можна купити за гроші, можна купити за великі гроші. Якщо ми не змінимо цю ситуацію, не викоренимо корупцію, у нас не буде фінансового росту, не буде інвестицій", – переконаний Кличко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кличко математично порахував, що об'єднуватися з іншими йому не вигідно

Політик зазначив, що на запрошення Саакашвілі разом із делегацією партії "УДАР" планує вже у квітні відвідати Грузію. "Ми будемо вивчати ті кроки, які здійснила Грузія, той досвід, який зможемо використовувати в Україні. Нам не потрібно щось видумувати, треба брати найкращі приклади й робити так у нас", – сказав Кличко.

Зараз ви читаєте новину «Кличко хоче вчитися проведенню реформ у Саакашвілі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

12

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути