пʼятниця, 22 березня 2013 15:16

Київська влада імітує, що вона співпрацює з ЮНЕСКО - Бригинець

Київська влада імітує, що вона співпрацює з ЮНЕСКО - Бригинець
За словами Бригинця, ЮНЕСКО чує українців, а от влада стає на заваді. Фото: kiev.uol.ua

Влада заявляє, що співпрацює з ЮНЕСКО, хоча насправді до рекомендацій не прислухається. Навпаки - президент Віктор Янукович сам ініціює незаконну забудову через свого помічника Юрія Мірошниченка.

Про це під час прес-конференції сказав нардеп від "Батьківщини" Олександр Бригинець.

"Україна має розуміння, що ЮНЕСКО максимально довго буде тримати Україну. Повірте, якби не ЮНЕСКО, центр Києва уже давно був би забудований "Хаятами" і так далі. Київська влада імітує, що вона співпрацює з ЮНЕСКО", - каже він.

Депутат зауважив, що ЮНЕСКО чує українців, а от влада демонструє готовність співпрацювати, хоча на ділі поводиться навпаки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В історичних будинках Львова заборонено ставити пластикові вікна

"Коли ми говоримо про Стародесятинну церкву, я б не був таким легковажним і не казав, що це справа рук Московського патріархату. Треба згадати, що є проект забудови, внесений до парламенту помічником президента Юрієм Мірошниченком. Президент вніс через свого помічника законопроект, який порушує безліч законів та конвенцій. Це так зване відновлення об'єкту – суцільне беззаконня. Вони говорять, що це святиня і її потрібно відновлювати. Але всі відновлення відбуваються за старими кресленнями, фотографіями і так далі. У цій ситуації ми повинні розуміти, що це - гра, яка існує між українською організацією та всесвітньою. Адже Україна розуміє, що наврядчи ЮНЕСКО виключить ці об'єкти з реєстру", - сказав він.

Бригинець запропонував представникам громадських організацій надавати йому всі запити, щоб він міг із допомогою своїх депутатських повноважень отримати звіти, які влада тримає у таємниці.

Фахівці громадських організацій розповіли, що наступна сесія Комісії всесвітньої спадщини ЮНЕСКО відбудеться у 2015 році. Тоді Україна може потрапити до "чорного списку".

Зараз ви читаєте новину «Київська влада імітує, що вона співпрацює з ЮНЕСКО - Бригинець». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути