Ексклюзиви
четвер, 27 вересня 2018 17:22

Кияни не бачать альтернативи мерові Кличкові
4

За даними дослідження, 30% будуть голосувати за мера Віталія Кличка, бо не бачать альтернативи
Фото: Українські новини
За даними дослідження, 30% будуть голосувати за мера Віталія Кличка, бо не бачать альтернативи
За даними дослідження, 30% будуть голосувати за мера Віталія Кличка, бо не бачать альтернативи
За даними дослідження, 30% будуть голосувати за мера Віталія Кличка, бо не бачать альтернативи

Кияни довіряють Володимиру Зеленському та Святославу Вакарчуку, але бачать на посаді мера столиці Віталія Кличка. Його підтримують 30% містян, тому що не бачать серйозних конкурентів. Про це свідчать результати соціологічного дослідження компанії "Seetarget". Їх презентували в прес-центрі "Українські новини" 27 вересня.

У презентація дослідження взяли участь Олексій Боровський - Ph.D., директор компанії Seetarget, Тарас Семенюк - журналіст, оглядач міжнародної політики, експерт з мас-медійним комунікацій, Володимир Фесенко - політолог, голова Центру прикладних політичних досліджень "Пента".

"У столиці Володимир Зеленський та Святослав Вакарчук мають біля 43%. Однак менше 5% готові проголосувати за них. Найбільший рейтинг недовіри має чинна влада — у Кличка не вірять 31,5%. Однак в той же час 30% назвали його найкращим мером і готові голосувати знову. Усі інші кандидати не мають і 10% довіри - у Володимира Бондаренка 8,1%, Олександра Омельченка — 7,1%. Борислава Березу мером Києва хочуть бачити 4% опитаних", - розповів Олексій Боровський.

Жителі столиці хочуть мера господарника і управлінця. Не голосуватимуть за політика, вважає політолог Володимир Фесенко:

"Попри високу недовіру до Кличка, конкурентів у цьому показнику для нього немає. Такий конкурент може з'явитись до 2020-го року. До Віталія мають поблажливе ставлення — він не професійний господарник, але старається і вчиться. Хоча і не все вдається. Потрібно збільшити ефективність на посаді. Кияни не готові бачити Кличка президентом".

Віталій Кличко матиме шанси знову очолити столицю, вважає Тарас Семенюк:

"Останнім часом у Києві почали робити дороги. Оновлюються вулиці, пішохідні переходи, відбулась зачистка від мафів. Це те чого не було раніше. З'явились нові трамваї. Однак є питання — чому їх привезли не з українських заводів, а з Польщі? Це могла бути інвестиція у національного виробника.

У Київ почали інвестувати іноземці. Це значить, що Кличко справді вміє вести переговори з іноземними інвесторами. Має досвід проживання в Німеччині. Цікаво, що збільшився фонд соціальних проектів міста. Виділили 50 млн грн на соціальні і громадські проекти. Але є інформація, що кошти неефективно використовуються. З великим рейтингом недовіри Клично матиме невеликі шанси на президентство чи місце в парламенті. Погано на ньому відіб'ється і підвищення тарифів. Через відсутність гарячої води люди скаржаться на збільшення рахунків за електроенергію. Кличко заявляє, що підвищення не буде. Але на 10% мають піднятись тарифи.

Велика проблема — старі маршрутки. Не бачимо такого траспортну в Європі. Хоча з автобусами стало краще. Все ще немає єдиного квитка, як у великих містах. Хоча навіть у Львові вже говорять про його введення".

Також людей запитали про їхні уподобання на майбутніх президентських виборах. Юлію Тимошенко у столиці готові підтримати 13,2%. При цьому вона має 23,4% недовіри. Петра Порошенка підтримають 11,1%. Має антирейтинг — 50,1%. Анатолій Гриценко третій з 7,5%. Святослав Вакарчук - 5,1 %, Володимир Зеленський — 6,3%, Юрій Бойко — 4,5%, Вадим Рабінович — 3,5%.

У опитуванні взяли участь 804 людини. Дослідження тривало з 7 по 10 вересня у Києві, похибка дослідження не більше 2,1-3,6%.

Зараз ви читаєте новину «Кияни не бачать альтернативи мерові Кличкові». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути