пʼятниця, 26 вересня 2008 15:15

Кислинський порівняв БЮТ і ПР з сором"язливими коханцями

Флюгерська позиція прем"єр-міністра Юлії Тимошенко щодо формату коаліції та її постійні апелювання до зовнішніх чинників штовхають Україну до дочасних виборів.

Про це заявив заступник голови Секретаріату президента Андрій Кислинський, повідомляє прес-служба глави держави. Він наголосив, що Президент України готовий сприйняти будь-який формат коаліції у Верховній Раді, бо лише таким чином політики візьмуть на себе відповідальність за соціально-економічний розвиток країни.

На думку заступника голови Секретаріату, це передусім означає, що БЮТ і ПР повинні перейти від кулуарних домовленостей до етапу юридичного оформлення своїх відносин, свідками яких уже четвертий тиждень поспіль є вся країна. Інакше ситуація нагадує сюжет про сором"язливих коханців, які вперто не хочуть йти під вінець, але не можуть жодної ночі провести без побачення. "Якщо припустити, що Юлія Володимирівна змінила свою позицію, відмовилася від реалізації кремлівського сценарію і справді прагне відновити демократичну коаліцію, тоді тим більше не можна марнувати жодної хвилини і на практиці - формуванням спільного порядку денного ВРУ та спільними голосуваннями - довести щирість своїх заяв", - зазначив А.Кислинський.

Він також наголосив, що який би з вищеописаних двох варіантів не був реалізованим, очевидним є одне: рішення Ю.Тимошенко є визначальним для формування чи не формування нової коаліції. Наразі так виглядає, що Юлія Володимирівна не може остаточно визначитися і розривається між "красивими" і "розумними". У результаті уся країна - у заручниках хворобливих амбіцій прем"єра, які штовхають Україну до позачергових виборів, наголошує заступник голови Секретаріату.

Як ми й попереджали, протягом останніх днів інтенсивність заяв керівників БЮТ щодо формування коаліції з блоком НУ-НС та Блоком Литвина була величезна. Проте, факти свідчать про протилежне - пошуки підтримки за межами України з боку БЮТ лише інтенсифікувалися. Цього тижня підключилася "важка артилерія" - до "білокам"яної" виїхав В.Медведчук, який готує візит прем"єр-міністра України та переконує Кремль у готовності БЮТ до коаліції з Партією регіонів. Серед ключових аргументів - голосування фракції БЮТ спільно з Партією регіонів за нову редакцію закону про держслужбу, яка фактично запроваджує статус офіційної для російської мови.

Проте, російська сторона не поспішає підтверджувати згоду на зустріч з Ю.Тимошенко, очевидно, чекаючи додаткових гарантій виконання Юлією Володимирівною зобов"язань.

"Примітно, що на пряме запитання журналістів про відносини Ю.Тимошенко з В.Медведчуком лідер БЮТ вчора не дала чіткої відповіді - ані не підтвердила, ані спростувала твердження про тісну співпрацю з одіозним політиком минулого. Така поведінка прем"єр-міністра лише посилює у суспільстві підозри щодо відпрацювання кремлівського сценарію провідними політичними силами українського парламенту", - наголосив А.Кислинський.

Зараз ви читаєте новину «Кислинський порівняв БЮТ і ПР з сором"язливими коханцями ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути