четвер, 03 березня 2011 22:49

Кириленко розповів, як опозиція рятує затриманих підприємців з Майдану

Кириленко розповів, як опозиція рятує затриманих підприємців з Майдану

Народний депутат від НУ-НС В'ячеслав Кириленко заперечив, що опозиція ніяк не допомагає затриманим активістам "податкового Майдану".

"На етапі досудового слідства ми скеровуємо депутатські звернення і запити. Депутати, які займаються цим постійно, в контакті з підприємницьким середовищем. Тому, можливо, і відбувається зменшення тиску на активістів Майдану. Хоча влада діє гойдалками - то підтискає, то відпускає. Якщо будуть суди, то ми будемо брати в них участь, будемо делегувати колег комітету з питань підприємництва і надавати правову допомогу", - розповів він в ефірі "5 каналу".

"Нунсівець" нагадав, що Конституція дає українським громадянам гарантії на мирні збори, мітинги і демонстрації. Дає право на вільне волевиявлення і на протест.

"Протест на Майдані відбувався у законних рамках. Його навіть легітимізували прем'єр-міністр і президент, які прибули до мітингувальників. Вони сказали, що вимоги слушні і треба задовольнити вимоги підприємців. Це і зробили у частині спрощеної системи оподаткування. Щоправда так, що тепер знову потрібно рятувати спрощенців", - зазначив Кириленко.

За словами нардепа, раніше влада визнавала, що протести не штучні, не інспіровані хуліганами чи кримінальними злочинцями. На його думку, треба не переслідувати організаторів цих протестів, а навпаки сприяти активності громадянського суспільства.

"Всі переслідування створюють негативне тло у країні. Не можна нічого доброго робити, коли такі несправедливі речі відбуваються", - додав політик.

Раніше координатор Центрального штабу порятунку українського підприємництва Віталій Дюкарєв повідомив, що зменшився тиск влади на активістів Майдану.

Зараз ви читаєте новину «Кириленко розповів, як опозиція рятує затриманих підприємців з Майдану». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути