Ексклюзиви
четвер, 20 січня 2011 17:04

Кириленко розкритикував Януковича через національну пасивність

Кириленко розкритикував Януковича через національну пасивність

Україна може легко забезпечити паритетність у ставленні держави до російських організацій в Україні і до українських організацій в Росії, якщо українська влада виявить готовність до цього.

Про це заявив лідер партії "За Україну", народний депутат В'ячеслав Кириленко, відзначивши, що позов Міністерства юстиції Росії про ліквідацію Об'єднання українців Росії є відверто недружнім кроком Кремля по відношенню до України і українців.

Як повідомила прес-служба партії, Кириленко підкреслив, що, "знищуючи найбільшу й найавторитетнішу українську організацію в Російській Федерації, Кремль, по суті, оголошує поза законом багатомільйонну українську громаду у цій країні".

На думку політика, ескалація брутальних дій Кремля проти українців Росії стала можливою лише тому, що "президент, прем'єр-міністр і МЗС України не зупинили ці дії в зародку, незважаючи на числення звернення українських організацій".

"У зв'язку з останніми діями Кремля Янукович як глава української держави зобов'язаний, особливо зараз, напередодні Дня Соборності України, домогтися вільної діяльності Об'єднання українців Росії, відновлення роботи української бібліотеки в Москві та Федеральної національно-культурної автономії українців і взагалі – шанобливого ставлення до України і українців з боку російської влади", - відзначив Кириленко.

На його переконання, українська влада має всі важелі для впливу на ситуацію.

"В Україні діє величезна кількість російських організацій, частина з яких, до речі, веде відверто антиукраїнську діяльність. За обставин, що складаються, Україна може легко забезпечити паритетність у ставленні держави до російських організацій в Україні і до українських організацій в Росії, якщо влада виявить готовність до цього", - підсумував лідер партії "За Україну".

Нагадаємо, останнім часом резонансу набула ситуація з обшуками та вилученням техніки в Бібліотеці української літератури в Москві. Цьому передувало закриття Українського освітнього центру в Москві, судове переслідування та ліквідація Федеральної національно-культурної автономії українців Росії, заява Ради керівників українських громадських організацій Росії про тиск на український культурний рух у Москві, Санкт-Петербурзі, Сургуті, Воронежі, Уфі.

Прем'єр-міністр України Микола Азаров, коментуючи ситуацію навколо української бібліотеки в Москві, заявив, що у цьому випадку Україна може тільки давати рекомендації.

Зараз ви читаєте новину «Кириленко розкритикував Януковича через національну пасивність». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути