пʼятниця, 01 лютого 2013 12:51

Кириленко образився, що його не висунули кандидатом в мери Києва?

Кириленко образився, що його не висунули кандидатом в мери Києва?
Фото: lb.ua

Народний депутат від фракції "Батьківщина" Олександр Бригинець дізнався із преси про відновлення чотирма депутатами членства в партії "За Україну!".

Про це він сказав в коментарі Gazeta.ua.

"Логічніше колегам було би публічно заявити про це на засіданні фракції. А не робити таким чином, аби ми дізналися про цю подію із засобів масової інформації. Крім того, вчора в парламенті було засідання опозиції. Можна було б про це відкрито сказати, але ж ні. В мене ця подія викликає певну неприємну іронію", - зазначив нардеп.

Бригинець зізнався, що для нього не є дивиною ця новина.

"Всі заяви В'ячеслава Кириленка завжди розсилалися із посиланням на прес-службу "За Україну!". Якщо людина, не будучи членом партії, так чинить, то це означає, що партія буде швидко реанімована. Ці дії Кириленка спрямовані на посилення його особисто і на послаблення опозиційної фракції. Він боровся за те, аби його визнали кандидатом від Об'єднаної опозиції на мера Києва. Але цю кандидатуру вважали достатньо слабкою. Дали йому посаду керівника комітету з питань культури та духовності. Очевидно, цього виявилося мало", - зауважив політик.

Парламентар не знає, як сприймуть цю новину у фракції "Батьківщина".

"Це не дуже вписується у загальну ідею, яка проголошується нашою фракцією про створення єдиної партії на базі "Батьківщини". Або це спроба посилитися перед об'єднанням для того, аби вибити певні преференції, або це початок окремого політичного курсу. Хорошим він буде чи поганим - окрема історія", - пояснив він.

Коментуючи заяву Кириленка про те, що на з'їзді "За Україну!" як раз і мають обговорити питання створення єдиної політичної сили, депутат наголосив:

"Це і є торг. Партія не може приймати рішення про створення іншої партії. По закону вона може тільки саморозпуститися, а її члени - увійти до складу іншої. Якщо "За Україну!" буде розпускатися, то який сенс Кириленку робити політичний скандал, реанімувати партію, розкручувати її своїм переходом? Ні. Будуть просто висунуті певні умови, які не сприймуть інші. Це одна із технологій, коли певні політики дуже швидко і раніше за інших висувають свої вимоги, які не сприймають. А тоді вони кажуть: "От бачите, нас не зрозуміли і не оцінили". Мені дуже шкода, що розпочався зворотній процес".

Зараз ви читаєте новину «Кириленко образився, що його не висунули кандидатом в мери Києва?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути