Ексклюзиви
понеділок, 14 травня 2012 09:15

Кінах побачив у європейському бойкоті зазіхання на українські ресурси

Кінах побачив у європейському бойкоті зазіхання на українські ресурси
Анатолій Кінах: Україна є предметом конкуренції США та ЄС. Фото: news.liga.net

Колишній прем'єр-міністр, "регіонал" Анатолій Кінах порекомендував європейським політикам сприймати ситуацію щодо України не тільки по картинкам на екрані телебачення і відійти від подвійних стандартів.

Про це він сказав в ефірі 5 каналу.

"Однозначний висновок – євроінтеграційний шлях України незворотній. І це сформувалося не тільки за останній період. Хочу нагадати, скільки зусиль було докладено, щоб Україна отримала статус країни з ринковою економікою, вступ у світову організації торгівлі і т.д.. Шлях пройдено дуже серйозний і я впевнений, що альтернативи його не існує", - наголосив він.

Кінах порадив європейським політикам більш об'єктивно сприймати ситуацію, яка склалася: "Я би їм рекомендував, абсолютно не знижуючи глибини проблем, які існують в Україні, в тому числі в системі права, сприймати ситуацію не тільки по картинкам на екрані телебачення".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Барак Обама не захотів один на один зустрічатися з Януковичем

"Європа проходить теж свій дуже складний шлях, - додав "регіонал". - І на сьогоднішній день ми бачимо, що європейські політики, які також беруть участь у своїх виборах, вимушені враховувати громадську думку, яка сформована на основі цих картинок".

"Є реальні глобальні процеси. І ми знаємо, що така територія, як Україна, з її величезними ресурсами, є постійно предметом спокуси держав як на Сході, так і на Заході, управляти цими територіями, величезними ресурсами. І чим слабкіша держава, тим більш ефективно це можна робити. І такий сценарій також, на жаль, проглядається", - переконаний Кінах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: МЗС подякувала "справжньому другу" Коморовському за заклик не бойкотувати Євро-2012

Він також наголосив, що Україна як держава в центрі Європи є також предметом конкуренції на рівні глобальних держав: США, РФ. "І тут треба відходити від подвійних стандартів", - підкреслив він.

Кінах також висловив переконання, що Україна не опиниться в міжнародній ізоляції. "Зараз ідуть дуже серйозні процеси переговорів і контактів і вистачить мудрості не зруйнувати той напрямок, який формувався за останні 20 років в контексті незворотності євроінтеграції України", - пояснив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Азаров розкритикував Меркель: диктатури в Україні немає

"Не все так однозначно у висловах європейських політиків. На жаль, крім наших проблем додається принцип: хвороба подвійних стандартів, - додав нардеп. - Європейські наші партнери не повинні заганяти ситуацію у кут. Ми маємо надію на серйозну системну розмову, за якою – майбутнє української держави і українського народу".

Зараз ви читаєте новину «Кінах побачив у європейському бойкоті зазіхання на українські ресурси». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути