Ексклюзиви
понеділок, 31 жовтня 2011 10:49

Керівників українських медіа просять відмовитись від шоу у День пам'яті жертв Голодомору

Керівників українських медіа просять відмовитись від шоу у День пам'яті жертв Голодомору

Громадські активісти, журналісти, письменники та музиканти звернулись до керівників українських телерадіокомпаній з проханням зняти з ефіру 26 листопада будь-які розважальні програми, шоу та фільми.

Зокрема, як стало відомо Gazeta.ua, одним із ініціаторів звернення виступив Молодіжний націоналістичний конгрес (МНК). Громадські діячі просять у цей день наповнити ефір програмами та фільмами, присвяченими Голодомору в Україні.

Активісти звернули увагу на те, що транслюючи музично-розважальні та комедійні теле- і радіопередачі у День пам'яті жертв Голодоморів, телерадіоканали "зневажають національну честь і гідність кожного представника українського народу".

"Звертаємо увагу на те, що указ про встановлення у четверту суботу листопада Дня пам'яті жертв Голодоморів був ухвалений з ініціативи громадських організацій, Міністерства культури та мистецтв, а також Державного комітету телебачення і радіомовлення України", - наголосили націоналісти.

За їхніми словами, у попередні роки медійні компанії вже підтримували подібну ініціативу, і в ефірі у такий день не було жодних розважальних програм.

"Сподіваємось, що і цього року ви не проігноруєте цей день. Голодомор в Україні - це трагедія всього українського народу, адже тоді намагались винищити увесь стрижень української нації. Це не повинно ігноруватись", - резюмували націоналісти.

Нагадаємо, щорічно, згідно указу президента №1310\98 від 26 листопада 1998 року, у четверту суботу листопада Україна вшановує пам'ять жертв Голодоморів. Цей день оголошений всенародним Днем жалоби в Україні.

Зараз ви читаєте новину «Керівників українських медіа просять відмовитись від шоу у День пам'яті жертв Голодомору». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути