середа, 20 лютого 2013 21:26

Керівники фракцій не змогли домовитись, і не узгодили наступну зустріч

Переговори керівників депутатських фракцій та спікера парламенту Володимира Рибака щодо розблокування роботи ВР завершились нічим. Більше того, час їх поновлення не відомий.

Про це повідомили лідери трьох опозиційних партій – "Батьківщини", ВО "Свободи" та УДАРу по завершенню переговорів 20 лютого.

"Станом на 14:00 фактично був погоджений текст змін до регламенту між владою та опозицією. Але станом на 17:00 Партія регіонів відмовилась його підтримувати", - сказав Арсеній Яценюк.

У розпорядженні видання є останній погоджений законопроект про зміни до регламенту.

 

 

 

Яценюк також назвав чотири причини, чому, на його думку, "Партія регіонів не погодилась на розблокування Ради і так раптово змінила свою позицію: по-перше, відсутність реальної більшості ПР, по-друге, інтриги, спрямовані на розкол опозиційного табору, якими займається присутній на перемовинах секретар РНБО Андрій Клюєв; по-третє, ПР зараз не має законопроектів, які треба негайно  ухвалювати, по-четверте, не бажання регіоналів голосувати особисто".

Олег Тягнибок у свою чергу  зазначив: "Ми, опозиція, вже зробили поступки в усіх непринципових питаннях, в яких могли. Але в Партії регіонів постійно виникають якісь нові ідеї та вимоги".

За словами лідерів опозиції, "регіонали" зараз запропонували, щоб цей проект змін до регламенту з метою унеможливлення кнопкодавства був підписаний трьома керівниками опозиційних фракцій, тоді як останні переконані, що цей документ мусить бути підписаний усіма п'ятьма головами фракцій".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ввечері лідери фракцій продовжать переговори

Також опозиційні лідери зазначили, що вперше від початку цієї політичної кризи, лідери фракцій не узгодили час та місце наступної зустрічі.

"Партія регіонів не хоче розблокування, оскільки хоче перекласти відповідальність за все на опозицію. Зокрема, і за зрив європейської інтеграції", - підсумував Яценюк, зазначивши, що єдиним виходом із ситуації є повторні парламентські вибори, якщо ПР не погодиться на персональне голосування.

Нагадаємо, опозиція блокує сесійну залу парламенту від 5 лютого, вимагаючи забезпечення персонального голосування депутатів.

Зараз ви читаєте новину «Керівники фракцій не змогли домовитись, і не узгодили наступну зустріч». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

52

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути