субота, 03 квітня 2010 18:04

Кендзьор закликав не допустити встановлення пам"ятника Сталіну

Кендзьор закликав не допустити встановлення пам"ятника Сталіну

Нунсівець Ярослав Кендзьор назвав "суцільною абракадаброю і шизофренією" ідею комуністів встановити пам"ятник Сталіну у Запоріжжі.

Це він сказав у коментарі Gazeta.ua.

"Замість того, щоб щезли прихильники та носії ідеї Йосипа Віссаріоновича, цього кривавого ката українського народу, так вони процвітають у нас в Україні на 19 році її незалежності і гордо мають намір відновити перший памятник Сталіну у Запоріжжі", - обурився Кендзьор.

"Я переконаний, що після першого (пам"ятника Сталіну), неодмінно з"являться й інші", - додав "нунсівець".

Кендзьор каже, що цього категорично допустити не можна: "Це вже буде таке святотатство, що кат який перемолов у своїй м"ясорубці різними способами: голодоморами, розстрілами десятків мільйонів українців, і сьогодні на українській землі ставити йому пам"ятники? Це справді повна шизофренія".

"Якщо столиця вольності запорізької - місто Запоріжжя - дозволить це зробити, тоді знайти відповідь і пояснення цілковитій деградації просто не буде змоги", - сказав "нунсівець".

Він розкритикував владу, яка заявила, що не заборонятиме ініціативу комуністів.

"Коли я спостерігаю за діями влади, починаючи від президента, прем"єр-міністра, урядової команди - Табачника, Семиноженка, то розумію, що у кожного з них в душі немає нічого українського, - переконаний Кендзьор. - Це люди без роду і племені, люди, які абсолютно далекі від розуміння якихось національних ідеалів, цінностей. І тому ми бачимо сьогодні спалах реанімації сталінізму".

"Зараз ми маємо чорну смугу в українській історії, але я переконаний, що пережила Україна і страшніші часи і тому переживемо ми і сьогоднішнє нашестя", - сказав Кендзьор.

У свою чергу бютівець Михайло Косів вважає, що до встановлення пам"ятнику Сталіну у Запоріжжі причетна насамперед діюча влада, а не комуністи.

"Самі комуністи засудили не тільки особу Сталіна а й сталінізм, як злочин проти людства. А тепер ставити пам"ятників...так це не в комуністах справа", - сказав Косів у коментарі Gazeta.ua.

"А справа в тому, що віце-прем"єра міністр з гуманітарних питань Семиноженко, академік, каже що все нормально, що люди хочуть. Так люди ж усякі є. Є люди, яких в Україні називають збоченцями. Так що, якщо збоченці хочуть щось там собі влаштовувати, то це означає, що це потрібно дозволяти?", - обурився бютівець.

Косів також каже, що такі дії влади - це тільки початок. "Така влада прийшла. І це на жаль тільки починається".

Зараз ви читаєте новину «Кендзьор закликав не допустити встановлення пам"ятника Сталіну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

195

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути