понеділок, 21 лютого 2011 16:25

Кендзьор пояснив, чому "регіонали" - або "алкоголіки", або "брехуни"

Кендзьор пояснив, чому "регіонали" - або "алкоголіки", або "брехуни"

"Регіонали", які заявляють про те, що багато зробили для процвітання української мови, є або хронічно п'яними, або фарисеями, які думають, що люди сліпі, німі і взагалі нічого не бачать.

Про це заявив у коментарі Gazeta.ua заступник голови Комітету ВР з питань культури і духовності Ярослав Кендзьор.

Зокрема, Кендзьор зазначив, що заяви владної команди про те, що вона нібито докладає максимум зусиль до того, щоб процвітала і розвивалась українська мова, не витримують найменшої критики.

"За рік роботи президента Януковича та його команди ми бачимо призначення на посаду міністра освіти відвертого українофоба, прямого ідейного нащадка Лазаря Кагановича Дмитра Табачника, який робить відверті зусилля, щоб знищити українську національну освіту, щоб зменшити сферу вживання української мови, який робить колосальні зусилля, щоб переписати українську історію", - сказав нардеп.

"Щоб заявляти про захист української мови, їм треба бути або хронічно п'яними, або бути фарисеями, які собі мислять, що люди сліпі, німі і нічого не бачать", - уточнив Кендзьор.

За його словами, чого тільки вартує законопроект про мови депутатів від більшості Єфремова, Симоненка і Гриневецького. Політик нагадав, що під час нещодавньої зустрічі із представниками Венеціанської комісії, останні натякнули, що, якщо цей закон буде прийнятий в Україні, українська мова стане "міноритарною, рідкісною і дійсно вимираючою".

"Один цей законопроект, який писався під диктування "спеціалістами-патріотами" із "регіонів", говорить про те, яке відношення сьогоднішня влада має до відродження українських національних ідеалів та цінностей, зокрема, української мови", - резюмував Кендзьор.

Нагадаємо, член парламентської фракції Партії регіонів, представник президента України у Верховній Раді Юрій Мірошниченко заявив, що глава держави Віктор Янукович подає всім українцям особистий приклад спілкування українською мовою.

Інший член парламентської фракції Партії регіонів, член Комітету Верховної Ради з питань культури і духовності Володимир Зубанов зазначив, що чинна влада сприяє як розвитку державної української мови, так і мов представників інших національностей, що проживають на території України.

Слід зазначити, що 21 лютого у світі відзначають Міжнародний день рідної мови.

Зараз ви читаєте новину «Кендзьор пояснив, чому "регіонали" - або "алкоголіки", або "брехуни"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

172

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути