понеділок, 21 лютого 2011 12:45

Янукович та Азаров розвивають українську мову - "регіонал"

Янукович та Азаров розвивають українську мову - "регіонал"

Чинна влада сприяє як розвитку державної української мови, так і мов представників інших національностей, що проживають на території України.

Про це заявив член парламентської фракції Партії регіонів, член Комітету Верховної Ради з питань культури і духовності Володимир Зубанов з нагоди Міжнародного дня рідної мови, повідомляє партійна прес-служба.

За його словами, дотримання культурних прав громадян є одним з пріоритетів гуманітарної політики президента Віктора Януковича та уряду Миколи Азарова.

Коментуючи заяви представників опозиції про те, що нинішня влада нібито приділяє недостатню увагу підтримці державної мови, політик зазначив, що чинна влада всіляко сприяє розвитку державної мови в Україні, повністю виконуючи відповідні положення чинного законодавства.

Водночас Зубанов додав, що не менш важливим питанням державної політики в культурній сфері також є створення умов для розвитку мов представників інших національностей, які живуть у нашій країні. Політик переконаний в необхідності повного дотримання культурних прав усіх без винятку українських громадян.

"Необхідно підтримувати розвиток й мов інших національностей, що проживають на території України, які говорять іншою, не державною мовою і вважають цю мову своєю рідною. Культурні права всіх без винятку українських громадян, незалежно від національності чи мови спілкування, повинні бути і будуть дотримані" , - резюмував депутат.

21 лютого у світі відзначають Міжнародний день рідної мови.

Зараз ви читаєте новину «Янукович та Азаров розвивають українську мову - "регіонал"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

25

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути