середа, 04 липня 2018 17:32

Кемпінг у Януковича: активісти облаштували мисливські угіддя екс-президента
3

У фінському зрубі залишився стіл на 18 персон, три стільці, диван, камін і кована люстра.
Фото: DW
Угіддя огороджені двома парканами
Кемпінг коштує 200 грн

У колишній мисливській резиденції Віктора Януковича "Сухолуччя" облаштували кемпінг. Вхід коштує 50 грн, а зупинитися з наметом - 200 грн на добу. Про це повідомляє DW.

Доки триває судовий процес над Януковичем, його арештованими резиденціями опікується громадська організація "Національний парк України Межигір'я", в яку входять колишні представники "Самооборони Майдану".

До мисливських угіддь у Дніпровсько-Тетерівському лісовому господарстві від Києва на авто – година. Територія огороджена 2 парканами. За останнім розташована резиденція Януковича з маєтком "Акація" та комплексом "Острів".

ГО контролює в "Сухолуччі" майже 30 га за другим парканом.

"Якщо хочете залишитись тут на кілька днів з наметом, то за 200 гривень за добу наметом, водою та дровами забезпечимо", – розказав охоронець Дмитро.

Голова громадської організації Денис Тарахкотелик розповів, що на підтримання і охорону резиденції потрібно до 3 млн грн на рік, а в "Сухолуччі" поки що збирають не більше 150 тис. Його дофінансовують за рахунок коштів від "Межигір'я", куди люди їдуть більше.

У сосновому лісі на березі Київського водосховища є набережна у вербах, олені, кози, косулі, озера з рибою й чисте повітря. Можна замовити екскурсію або ж відзначити приватне свято.

У фінському зрубі залишився стіл на 18 персон, 3 стільці, диван, камін і кована люстра. У будинку "Акація" ситуація краща: залишилося більшість меблів і техніки, столовий посуд. ГО полагодила вуличне освітлення, частково відремонтувала автополив газонів, відкрила міні-кафе в колишньому будинку рибака, облаштувала в лісі місце для кемпінгу.

"Ми зайшли сюди у травні 2016 року. До цього тут перед відправкою на Донбас стояв батальйон "Київ-2". До них невідомо, хто був і мародерствував", – гооврить Тарахкотелик.

А величезні угіддя формально залишаються в оренді у мисливського клубу "Кедр", засновниками якого значаться Юрій Бойко, Володимир Демішкан і Сергій Тулуб. Юридичний статус резиденції досі не визначений.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Янукович засвітився на футболі в Росії

"Кедр" все ще існує. Досы стріляють в угідді, хоча ми не знаємо, хто саме зараз полює там. Ми контролюємо лише резиденцію", – сказав Тарахкотелик.

Департамент спецрозслідувань ГПУ направив до суду звинувачувальний акт у провадженні стосовно екс-голови Київської ОДА Віри Ульянченко, директора Дніпровсько-Тетерівського лісомисливського господарства, директора ТОВ "Дом Лесника" та ще 16 осіб. Їх звинувачують у незаконному заволодінні держмайном в інтересах Януковича.

Зараз ви читаєте новину «Кемпінг у Януковича: активісти облаштували мисливські угіддя екс-президента». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути