пʼятниця, 20 липня 2012 14:57

Катеринчуку згадають співпрацю з владою та не включать в п'ятірку - політолог

Катеринчуку згадають співпрацю з владою та не включать в п'ятірку - політолог
Фото: podrobnosti.ua

Політолог Олександр Палій вважає, що перша п'ятірка партійного списку Об'єднаної опозиції "Батьківщина" може змінитися.

Про це він заявив у коментарі для Gazeta.ua

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Янукович посилює концентрацію влади в руках своєї родини - Freedom House

"Насправді п'ятірка буде іншою, - зазначає політолог. - Бо ні Тимошенко, ні Луценко не зможуть брати участь у парламентських виборах. Включення Луценка означає, що його роль у політиці зміцнюється. Він швидше за все виступатиме фронтменом з багатьох питань. Цей список свідчить, що опозиції у агітаційній кампанії потрібні будуть насамперед люди, які говоритимуть з виборцями, не перебуваючи при цьому під тиском влади чи кримінальним переслідуванням, як Турчинов", - наголосив політолог.

На думку фахівця, Микола Катеринчук може не потрапити до першої п'ятірки.

"Йому нагадають тісні стосунки з екс-мером Києва Леонідом Черновецьким, взаємодію його фракції в Київраді з владною командою. Включення до п'ятірки Арсенія Яценюка цілком логічне, адже він претендує на роль лідера опозиції. Анатолій Гриценко вміє добре говорити і висловлювати свої погляди. В'ячеслав Кириленко сам по собі не є великим чинником політичної боротьби, але в складі команди може зміцнити національно-демократичну складову", - вважає експерт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Турчинов назвав першу п'ятірку об'єднаної опозиції

Замість Тимошенко і Луценка до п'ятірки можуть включити когось із авторитетних людей, вважає політолог.

"Гадаю, що у складі опозиції дискусії щодо першої п'ятірки партійного списку ще тривають, бо реально озвучена трійка. А точніше — тільки двоє: Яценюк і Гриценко. Можливо, є надії залучити до списку якихось суспільних авторитетів", - припускає Олександр Палій.

Нагадаємо, один із лідерів об'єднаної опозиції та керівник її штабу Олександр Турчинов розповів, що до першої п'ятірки списку на парламентських виборах від опозиції можуть увійти Юлія Тимошенко, Юрій Луценко, Арсеній Яценюк, Анатолій Гриценко і, ймовірно, голова партії "За Україну!" В'ячеслав Кириленко або лідер Європейської партії Микола Катеринчук.

Зараз ви читаєте новину «Катеринчуку згадають співпрацю з владою та не включать в п'ятірку - політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути