четвер, 12 липня 2012 11:29

Автор енциклопедії про Януковича пише "Юляпедію"

Автор: Фото: prostokniga.com.ua
  Автор вважає, що якби "Yanukopedia" була опублікована, політики відреагували б на книгу
Автор вважає, що якби "Yanukopedia" була опублікована, політики відреагували б на книгу

32 тис читачів за півтора місяці познайомилися з книжкою публіциста Сергія Руденка "Yanukopedia". Її електронний варіант можна побачити на літературній інтернет-сторінці bukvoid.com.ua.

"Виклав книжку в електронній версії, бо ніхто з видавців не хотів за неї братися. Певно, їх знічувала назва, - каже автор. - До книжки увійшла інформація про визначні події у житті Віктора Януковича, його друзів, соратників і ворогів, представників культури, які підтримували президента під час виборчих кампаній. Є матеріали про пов'язані з Януковичем географічні місця та його обмовки, які стали крилатими. Всього в енциклопедії - 220 статей".

Сергій Руденко хотів, аби книжка з'явилася перед президентськими виборами 2010-го.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Янукович отримав 16 мільйонів гривень за книжки

"Довго шукав факти, тому не встиг. Одночасно хотів видати енциклопедію про Юлію Тимошенко. Це були два реальні кандидати на посаду президента. Зараз працюю над "Юляпедією". Протягом 2007-2010 видав 3 книжки про Тимошенко: "Вся Юліна рать", "Уряд Юлії Тимошенко" і "Всі чоловіки Юлії Тимошенко". Остання про колег-політиків і партнерів по бізнесу Тимошенко".

Публіцист багато років веде досьє на найбільших українських політиків. Має їх близько 200. Каже, у цьому допомогла робота журналіста. Руденко працював політичним оглядачем на "Радіо Свобода", був редактором відділу "Політика" у кількох виданнях.

"Колись одного з директорів ЦРУ запитали, звідки той бере інформацію. Він сказав, що уся інформація на 70-80% взята з відкритих джерел. Я теж користуюся цим принципом, бо багато інформації знаходиться у відкритому доступі. По великому рахунку, таке досьє може зробити будь-хто. Просто треба знати, де лежить інформація і як її систематизувати. Неофіційну інформацію чув від інших. Потім доводилося перевіряти її правдивість".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Книги Януковича та Герман відсутні у бібліотеках

Сергій Руденко поки не отримав відгуків про книжку від політиків.

"Думаю, якби енциклопедія з'явилася друком, то вже давно була б реакція. Невпевнений, що мої герої читають книжки в електронному вигляді".

"Yanukopedia" написана російською мовою. Автор каже, що орієнтувався, у тому числі, і на російський ринок. Попередні книжки теж писав російською і вони продавалися в Росії.

Зараз ви читаєте новину «Автор енциклопедії про Януковича пише "Юляпедію"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі