Ексклюзиви
четвер, 26 квітня 2012 17:02

Янукович переплюнув видатних письменників сучасності - "нунсівець"

Янукович переплюнув видатних письменників сучасності - "нунсівець"
Юрій Гримчак пропонує Януковичу віддати дітям-чорнобильцям "Межигір'я". Фото: nso.org.ua

Президент Віктор Янукович мав би віддати "Межигір'я" дітям-чорнобильцям, яким збирається надавати допомогу власним коштом.

Про це в коментарі Gazeta.ua сказав "нунсівець" Юрій Гримчак.

"Це було б правильно. Діти б побачили страусів, земляних зайців, яких більшість із них ніколи в житті не бачила. Це було б цікаво. Але ж Янукович говорить, що це не його "Межигір'я", що йому належить там лише маленький будиночок", - зазначив він.

Депутат нагадав, що в декларації президента вказано, що він отримав за 2011 рік авторську нагороду в сумі 16 мільйонів гривень.

"Наш президент сьогодні переплюнув видатних письменників сучасності, які видають свої книги мільйонними тиражами. Наприклад, Джоан Роулінг – автора Гаррі Поттера, президента США Барака Обаму. Єдиний, хто випередив Януковича – це Стівен Кінг. Ми були свідками тупої спроби соратників президента легалізувати його дохід. Важко пояснити, звідки у нього годинник за 50 тисяч доларів при зарплаті в 20 тисяч гривень. А тепер немає питань – він же письменник і має такі величезні гонорари. Тут є питання по авторському праву, антикорупційному законодавстві", - зауважив Гримчак.

Забужко: гонораром Януковича влада показала, якими чорними сумами вона оперує

"Коли виник цей скандал, президент сказав, що віддасть ці кошти на благодійність. Сьогодні день Чорнобиля, тому він каже, що віддасть їх дітям-чорнобильцям. Коли буде 9 травня, скаже, що віддасть їх ветеранам. Все одно це ніхто не проконтролює", - додав політик.

Нагадаємо, президент України Віктор Янукович надаватиме власні кошти на допомогу дітям, які проживають на забруднених внаслідок Чорнобильської катастрофи територіях. Про це він сказав під час спілкування з представниками ЗМІ на Чорнобильській АЕС.

Зараз ви читаєте новину «Янукович переплюнув видатних письменників сучасності - "нунсівець"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути