середа, 27 березня 2013 15:39

Катеринчук, Ляшко, Кармазін, Жебрівський, Кужель - нардеп назвав претендентів на мери Києва

Катеринчук, Ляшко, Кармазін, Жебрівський, Кужель - нардеп назвав претендентів на мери Києва
Нардеп стверджує, що шанси перемогти на цих виборах є у багатьох кандидатів. Фото: chak.com.ua

Будь-який мер сьогодні, обраний киянами, потрапить на слизький лід - між корумпованих депутатів, без бюджету та впливу на державні структури.

Про це у коментарі Gazeta.ua сказав нардеп від "Батьківщини" Володимир Бондаренко.

"Влада робить усе, щоб виборів у Києві не було до 2015 року. У тому числі залучають Конституційний Суд. Хоча, відповідно до закону, Верховна Рада має усі повноваження для того, щоб призначати вибори, і повні права для цього. Закінчується термін легітимності Київської міськради, раніше закінчився термін повноважень міського голови. І за Конституцією, і за законами у місті Києві, після 28 травня легітимної влади не буде. Завдання Верховної Ради виконати свій обов'язок і призначити вибори. Але більшість парламенту  робить унікальний хід - ухвалює постанови Верховної Ради у двох читання. Такого не було ніколи. Адже ця постанова - дуже проста, вона не є системним документом", - каже Бондаренко.

Він зазначає: будуть вибори чи ні - залежить від багатьох факторів, у тому числі Конституційного Суду, Верховної Ради та самих киян. Бондаренко зауважує, що попри це вже з'явилося чимало охочих балотуватися.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Опозиція заявляє, що КС "отримав вказівку" відкласти вибори в Києві на 2015 рік

"Є такі, які вже відчули себе мерами. Наприклад, Микола Катеринчук. Я чув багато прізвищ: це і Олег Ляшко, і Юрій Кармазін, і Павло Жебрівський. Останній якусь газету випустив. Микола Томенко проводив дослідження громадської думки щодо виборів мера столиці. Правда, не називав себе кандидатом. Бажання балотуватися приписують і Олександрі Кужель, хоча вона сама це заперечує", - каже він.

Нардеп стверджує, що шанси перемогти на цих виборах є у багатьох кандидатів, хоча це залежить безпосередньо від думки киян та того, чи домовляться між собою три опозиційні сили, а це буде не так просто.

"Вони мають різне бачення системи влади у столиці. Зокрема, щодо того, як буде сформований депутатський корпус, яким він буде, за яким принципом формуватиметься рада: чи це буде пропорційна система чи мажоритарка, чи змішана система. Також, можливо, скільки буде депутатів у Київраді. От Віталій Володимирович вважає, що посада мера має бути об'єднаною - і мер, і голова адміністрації в одній особі. Дехто вважає, що це мають бути різні посади. Я  дотримуюся цієї позиції і навіть подав законопроект із цього приводу", - розповів нардеп.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Для Попова вибори київського голови краще влітку — Фесенко

Він запевняє, що ці різні погляди на систему київської міської влада та принципи її формування вплинуть на поведінку "певних можливих кандидатів". Крім того, чи відбудуться вибори до Київради, якими вони будуть - важливо й для майбутнього мера.

"Будь-який мер сьогодні, обраний киянами, потрапляє на дуже слизький лід. Київрада - підвішена на гачках корупційних кримінальних справ. Вона слухатиметься тих, у кого влада у руках зверху. Мер прийде до зали, де сидять дуже недружелюбно налаштовані до нього люди. Крім того, у нього буде бюджет, спустошений Азаровим. Плюс - не буде впливу на державні структури в Києві, які перебувають під впливом голови держадміністрації", - переконаний Бондаренко.

Опозиціонер також додав, що влада не шукатиме іншого кандидата на посаду міського голови Києва, адже чинний голова КМДА їх цілковито влаштовує.

Зараз ви читаєте новину «Катеринчук, Ляшко, Кармазін, Жебрівський, Кужель - нардеп назвав претендентів на мери Києва». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

41

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути